Varstveno delovni center Zasavje skriva v kratici svojega imena svoje poslanstvo – VZTRAJNO DO CILJEV – in le-to tudi vedno znova izpolnjujejo. Poleg svojega vsakodnevnega dela – skrbi za svoje uporabnike – jim ponujajo še toliko več, da se lahko čim bolj enakovredno vključujejo v družbo in sem zraven spada tudi gojenje športnih aktivnosti. Te dni so se odpravili v Kranjsko Goro in od tam je prispel tudi tale zapis, ki ga z veseljem objavljamo.
“VEČ KOT LE TEKMOVANJE
V zimskem objemu Kranjske Gore smo bili priča spektaklu, saj so se 31. januarja in 1. februarja 2024 športniki zbrali na 17. zimskih državnih igrah Specialne olimpiade Slovenije pod geslom »SKUPAJ ZMOREMO VEČ«, in dokazali, da so njihova srca močnejša od kakršnihkoli ovir.
Andrej Jamšek je v teku na 400m zablestel ter osvojil 2. mesto, Matjaž Kolarič pa s svojim zagonom na 200m prišel do 3. mesta. V alpskem smučanju so naši junaki prevladovali, saj sta Peter Lenart in Mitja Čamer stopila na najvišjo stopničko ter zmagala v svojih skupinah. Žiga Zor je prismučal srebro ter Gregor Simončič, ki si je z ogromnim napredkom prismučal 5.mesto.
Toda medalje so le bleščeča nagrada za pot, ki so jo športniki prehodili. Trenerji, Tinkara Kovač, Jože Kovač in Domen Pociecha, so vodili pravo skupino športnikov s srcem. Njihovo delo je bilo ne samo usmerjeno k zmagovalnim stopničkam, temveč k soustvarjanju nepozabnih trenutkov, ki krasijo življenjsko pot vsakega športnika.
Vsaka medalja se sveti kot spomin na premagane izzive, toda še pomembneje je, da so se naši športniki naučili, da je moč v enotnosti, volji in nenehnem prizadevanju. “SKUPAJ ZMOREMO VEČ” ni le geslo iger, temveč močen opomin, da smo vsi del skupne poti do uspeha.
In za ta uspeh so zaslužni prav vsi VDC-jevci, ki s svojim vsakodnevnim delom pripomorejo k skupnemu uspehu. 
Da pa igre niso le tekomvanje pa so pokazale vse aktivnosti, ki so potekale poleg samih tekem. Trije športniki Andrej, Matjaž in Gregor so imeli temeljit pregled oči in dva bosta dobila popolnoma nova očala z dioptrijo. Ganljiv trenutek je bil, ko je Matjažu pregled opravil sosed iz otroških dni, ki je z vso pozornostjo in skrbjo poskrbel za njegov dober vid. Peter je doživel srečanje s sestrično po dolgem času, kar je prineslo tople spomine iz preteklosti. Nepozabna slavnostna otvoritev, ki se je odvijala v samem centru Kranjske Gore in bivanje v vrhunskem hotelu sta poudarila pomen vsakega trenutka. 
A vrhunec doživetja je bila bučna podpora svojcev in prijateljev, ki so se zbrali ob vznožju zasnežene strmine. Skupaj smo delili veselje ob vsakem uspehu, kar je poudarilo moč in povezanost vseh nas.
Skupaj zmoremo več in skupaj ustvarjamo nepozabne zgodbe uspeha.
Prijazen pozdrav iz Kranjske Gore Tinkara, Jože in Domen”
Čestitke vsem in le tako naprej!
Foto: Arhiv VDC Zasavje