Prejšnji petek se je na kompleksu kopališča Kodeljevo pričelo letošnje letno državno prvenstvo za dečke in deklice, ki je potekalo do nedelje. Na prvenstvu se je v konkurenci 25 slovenskih klubov z 270 plavalci pomeril tudi član trboveljskega kluba Taj Zupančič.

Taj Zupančič je ime, na katerega lahko v trboveljskem klubu resno računajo v prihodnje. Je eden tistih mlajših uspešnih plavalcev, ki so si in si še bodo prigarali medalje za klub v bližnji prihodnosti in s tem nadaljevali tradicijo uspehov trboveljskega kluba.

Taj na tokratnem prvenstvu v Ljubljani ni posegel po najvišji stopnički, a je z delom, pristopom, voljo in ne nazadnje odnosom pokazal, zakaj je potrebno računati nanj v prihodnje. Ko mu je bilo najtežje, ko so prenehali s plavanjem  njegovi  sotekmovalci, se je podal sam v boj  s štoparico. Plavanje je individualni bazični šport, a trboveljski plavalci se z ovirami na svoji športni poti srečujejo že vrsto let od zaprtja bazena v Cementarni in ravno zato so Tajevi dosežki še toliko bolj vredni priznanja.

Tekmovanja sama so potekala z dopoldanskimi predtekmovanji, kjer se je 16 najhitrejših uvrstilo v A (8) in v B(9-16) finale. In prav v vsakem nastopu si je Taj priboril A finale. In kar je še slajše – ne le da je popravljal osebne rekorde, v petih nastopih je osvojil tudi 4 kolajne!

Srebro si je priplaval na 400 metrov mešano, bron pa kar v treh disciplinah – na 100 metrov delfin, 200 metrov delfin ter 200 metrov mešano. S tem je bil Taj deležen številnih čestitk trenerjev in plavalcev, ki so veseli, da se je Rudar vrnil med najboljše in da nadaljuje tradicijo, ki so jo pred njim uspešno razvijali brata Šintler, Gregorčič, Požun in drugi.

Plavalci sedaj odhajajo na zaslužen odmor, septembra pa nadaljujejo tekmovanja v 25 metrskih bazenih.

 

Vir fotografij: Plavalni klub Rudar Trbovlje