Vlada je med drugim včeraj odločala o tem, ali se bodo šolarji in dijaki v ponedeljek vrnili v šolske klopi ali ne.

Vladni govorec za covid-19 Jelko Kacin je povedal, da se bodo jesenske počitnice zaradi epidemioloških razmer v državi učencem osnovnih šol podaljšale še za en teden, pouk srednjih šolah in obveznosti v visokošolskih zavodih pa bodo potekale na daljavo.

Vrtci bodo še naprej delovali omejeno in bodo zagotavljali varstvo le za tiste otroke, katerih starši morajo biti na delovnem mestu.

S sprejetjem te spremembe šolskega koledarja želijo omejiti stike ter s tem možnost prenašanja virusa. V veljavi ostajajo tudi vse omejitve gibanja, je še dodal Kacin.

Premier Janez Janša pa je povedal, da bo glede na projekcije število obolelih za covid-19 najverjetneje še nekaj časa naraščalo in zato bodo ukrepi podaljšani za teden dni.

Včeraj je bilo v primerjavi z dnevi poprej število oseb, pozitivnih na novi koronavirus sicer nižje (1798 pozitivnih oseb), vendar pa narašča število hospitaliziranih oseb (703 osebe potrebujejo bolnišnično zdravljenje, 122 oseb je na intenzivni negi) in ljudi, ki so za posledicami covid-19 umrli – včeraj je bitko za življenje izgubilo 23 oseb.