Vir fotografije: FB stran Slovenia Olympic Team https://www.facebook.com/SloveniaOlympicTeam/photos/10159579606437369

Slovenska košarkarska reprezentančna ekipa je danes zopet odigrala vrhunsko predstavo. Z rezultatom 94 : 70 so v četrtfinalu nadigrali  nemško ekipo in zasluženo  zmagali. 

S tokratno zmago proti Nemčiji je zlati deček Luka Dončić še naprej nepremagan v reprezentančnem dresu – na 17 tekmah za Slovenijo je dosegel 17 zmag. Luka je tokrat dvoboj sklenil z dvojnim dvojčkom, in skupno Sloveniji priboril 20 točk, 11 podaj in 8 skokov. Precejšen delež k zmagi pa je danes prispeval Zoran Dragić, ki je zbral 27 točk, 6 skokov in 4 podaje in zgrešil le dva meta za tri točke.

Luka  Dončič in njegovi soigralci bodo tako na olimpijskih igrah odigrali še dve tekmi – polfinale jih čaka v četrtek, 5. avgusta 2021, pomerili pa se bodo z zmagovalci tekme med Francijo in Italijo. V primeru zmage jih nato čaka finale, v primeru poraza pa tekma za  bronasto kolajno. V njihovo kolajno tako kot kapetan Jaka Blažič verjamemo tudi vsi navijači tu v Sloveniji, saj je slovenska ekipa trenutno prava svetovna košarkarska velesila.