Se upaš spustiti v temne globine trboveljskega rudnika?

Trboveljski virtualni muzej rudarstva je od včeraj bogatejši za nov projekt Pobeg iz rudnika, ki bo s pomočjo moderne tehnologije ohranil spomin na rudarsko dediščino Trbovelj. Javnosti ga bodo predstavili ob 19. uri. Projekt je podprla tudi trboveljska občina, so sporočili iz Delavskega doma Trbovlje. Eno od glavnih poslanstev trboveljskega muzeja virtualnega rudarstva z imenom 4. Dritl pa je most med preteklostjo in prihodnostjo, med rudarsko zapuščino mesta in modernimi tehnologijami.

 

 

V sodelovanju z občino Trbovlje je Četrti Dritl v sklopu projekta Inspiracija, Program sodelovanja Interreg V-A Slovenija-Hrvaška, pripravil projekt, ki je sofinanciran s strani EU iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Tako je v Trbovlje prišla tudi novost v obliki sobe pobega oz. Pobega iz rudnika. Posameznik bo moral z reševanjem miselnih ugank najti izhod. Oprema, ki bo na voljo, pa bo omogočila obiskovalcem, da se bodo soočili z vsakdanjimi izzivi rudarjev.

Po besedah predstavnikov trboveljske občine in drugih sodelujočih pri projektu bo Pobeg iz rudnika tako zabaven kot tudi poučen vpogled v življenja rudarjev ter bo krepil spomin na trboveljsko rudarsko dediščino.