V Trbovljah naj bi v skladu z Celostno prometno strategijo Občine Trbovlje iz leta 2017 s prvim septembrom pričeli obratovati parkomati na parkiriščih od Knjižnice Toneta Seliškarja do vključno urejenega parkirišča nad Parkom kulture. Od jutri, 7. septembra dalje pa se bo omenjeno plačljivo parkiranje na Ulici 1. junija dejansko vzpostavilo.
Uvedba parkomatov pa ne pomeni, da ne boste mogli več parkirati brezplačno. Parkirišča med Knjižnico Toneta Seliškarja in krožiščem so namenjena vsem, pa vendar večinoma občani tam parkirajo takrat, ko “skočijo” po kratkih opravkih (na primer v trgovino, v knjižnico, na pošto …). Ker bo tudi na tem področju Trbovelj, kjer bodo parkomati, parkiranje prve pol ure brezplačno, boste vse te opravke še vedno lahko opravili brez da bi plačali parkirnino.
Za prebivalce večstanovanjskih stavb od naslova Rudarska cesta 1a do naslova Ulica 1. junija 23 v Trbovljah se ne bo ničesar spremenilo – še naprej jim bo omogočeno brezplačno parkiranje. 
Cena parkiranja bo enaka kot za parkiranje pod bolnišnico – prvih 30 minut lahko parkirate brezplačno, vsaka nadaljnja ura parkiranja pa vas bo stala 0,50 €. Za parkiranje boste plačali le od ponedeljka do petka med 7. in 16. uro, po 16. uri in čez vikend pa bo parkiranje še naprej ostalo brezplačno. 

 

Do ponedeljka bo torej postavljena vsa potrebna prometna signalizacija (zaradi česar je tudi prišlo do zanika delovanja parkomatov) . V prvih dneh vas bodo mestni redarji še prijazno opozarjali, če boste parkomat morda prezrli, potem pa bodo pri nadzoru bolj striktni.

Ni kaj, tudi v Trbovljah se bo potrebno navaditi in imeti v žepu drobiž za parkirnino.