Sedaj gre zares, Slovenija na novem prelomu!

Izkoristite možnost predčasnega glasovanja. Volivke in volivce zasavskih občin oziroma volilnih enot/okrajev obveščamo, da predčasno glasovanje poteka po večini v zgradbah sedežev občin, kjer so tudi sedeži UE oziroma okrajnih volilnih komisij. Volišča so označena in odprta čez cel dan.

Včerajšnji torek je bil prvi dan predčasnega glasovanja. Da vam ne bo treba na volišče v nedeljo, v kolikor imate obveznosti, lahko za glasovanje izkoristite še sredo in četrtek.

Volišča so odprta od 07.00 ure do 19.00 ure.

vir: Pixabay

PREGLED PREDČASNIH VOLIŠČ PO OBČINAH V ZASAVJU

LITIJA, ŠMARTNO PRI LITIJI

sejna soba Občine Litija, Jerebova ulica 14, 1270 Litija

HRASTNIK

UE Hrastnik, Pot Vitka Pavliča 5

TRBOVLJE

UE Trbovlje, Mestni trg 4

ZAGORJE OB SAVI

UE Zagorje ob Savi, Cesta 9. avgusta 5

DOBRO JE VEDETI IN IZKORISTITI TUDI NEKATERE DRUGE NAČINE GLASOVANJA

Danes v sredo se izteka rok, do katerega je mogoče zahtevati nekatere posebne oblike glasovanja za katere mnogi ne vedo. Zato je prav, da o njih pišemo, vi spoštovani bralci pa širite informacijo dalje.

GLASOVANJE ZUNAJ KRAJA STALNEGA PREBIVALIŠČA

Volivci, ki bi hoteli glasovati zunaj kraja stalnega prebivališča, bodo v nedeljo to lahko storili na posebnih voliščih (OMNIA). Seveda pa morate o tem obvestiti okrajno volilno komisijo.

GLASOVANJE NA DOMU

Do danes je mogoče zaprositi tudi za glasovanje na domu. Volivce, ki zaradi bolezni ali slabše gibljivosti ne bodo mogli priti na volišča, bo v nedeljo na domu obiskal tako imenovani leteči odbor.

GLASOVANJE INVALIDOV

Danes se izteče tudi rok, do katerega lahko volivci zahtevajo glasovanje na volišču, ki je dostopno invalidom.

GLASOVANJE V SLOVENIJI, TUDI ČE NIMATE STALNEGA PREBIVALIŠČA V SLOVENIJI

Prav tako lahko le še danes volivci, ki nimajo stalnega prebivališča na območju Slovenije in bodo na dan glasovanja v nedeljo v državi ter želijo glasovati na volišču v Sloveniji, to sporočijo okrajni volilni komisiji.

POGLEJMO ŠE KAKO SO NA VOLILNIH LISTIČIH RAZVRŠČENE KANDIDATKE IN KANDIDATI

Glasovanje poteka tako, da volivci obkrožijo številko pred imenom kandidatke ali kandidata, ki bodo na glasovnici navedeni v naslednjem vrstnemu redu:

Suzana Lara Krause (SLS), Angelca Likovič (Za otroke), Maja Makovec Brenčič (SMC), Boris Popovič (Slovenija za vedno), Andrej Šiško (Zedinjena Slovenija), Marjan Šarec (Lista Marjana Šarca), Borut Pahor (neodvisni kandidat), Ljudmila Novak (NSi) in Romana Tomc (SDS).