Po poročanju medijev je medicinska sestra za katero so v bolnišnici Trbovlje ugotovili, da ima ponarejeno diplomo, ista oseba, ki se je v izolski bolnišnici lažno predstavljala za zdravnico. V obeh primerih so ugotovili, da osebe ni v registru zdravstvene in babiške nege, ter da nima končane niti srednje zdravstvene šole. Policija o zadevi zdaj vodi predkazenski postopek.

V teh dneh je javnost razburilo razkritje, da je v splošni bolnišnici Izola pripravništvo opravljala zdravnica s ponarejeno diplomo mariborske medicinske fakultete. Njen mentor je opazil, da ima pomanjkljivo znanje, in obvestil zdravniško zbornico. V Splošni bolnišnici Trbovlje pa so potrdili, da so januarja letos odkrili medicinsko sestro s ponarejeno diplomo. Med pregledom so odkrili, da se žig z diplome kar izbriše in da je nemogoče, da bi taka listina bila pristna. Ugotovili so, da je bila diploma ponarejena in da ženska nikoli ni končala študija.

O tem so takoj obvestili policijo in tudi zbornico zdravstvene in babiške nege, ki vodi register diplom in šolanj, ko gre za medicinske sestre. Tam so povedali, ne le da nimajo dokumenta o diplomi te medicinske sestre, niti nimajo podatkov, da bi dosegla vsaj srednjo zdravstveno izobrazbo.