V petek, 12. oktobra, se je reprezentanca kadetov, mladincev in mlajših članov iz Karate kluba Trbovlje odpravila na Češko, kjer so čez vikend nastopili na 19. Mednarodnem karate turnirju “Euro Grand Prix – Pilsen”, kjer je bilo prijavljenih 1158 tekmovalk in tekmovalec iz 19 držav.  Iz karate kluba Trbovlje so Slovenijo v Plznu zastopali Urša in Barbara Haberl, Domen Zidar in Stefan Joksimovič. Vodja slovenske odprave je bil naš glavni trener Miha Kovačič. Karate zveza Slovenije je z dvema zlatima, eno srebrno in desetimi bronastimi medaljami v skupnem seštevku zasedla deveto mesto med 156 ekipami na Češkem.

 

Prvi dan tekmovanja so iz trbovljskega kluba nastopili Urša in Barbara Haberl, ter Stefan Joksimovič. Na turnirju so bile težnostne kategorije mlajših članov malce spremenjene, zato sta dekleti nastopili v skupni kategoriji do 53 kilogramov. Vsaka je zabeležila po tri zmage. Urša je premagala Švicarko, Poljakinjo in Čehinjo, Barbara pa Izraelko, Čehinjo in Nemko. Tako sta poskrbeli za sestrski finale, kjer je bila uspešnejša Barbara in osvojila zlato medaljo, Urša pa se je morala zadovoljiti s srebrom. Barbara je nastopila še v članski kategoriji do 55 kilogramov, kjer je zasedla peto mesto. Stefan je prav tako nastopil pri mlajših članih nad 78 kilogramov in članih nad 84 kilogramo, vendar tokrat ni dosegel stopničk. V nedeljo je tekmoval Domen Zidar v kategoriji mladincev do 61 kilogramov. Izgubil je prvo borbo proti kasnejšemu zmagovalcu iz Belgije ter nato še prvi repasaž. Karate zveza Slovenije je tako z dvema zlatima, eno srebrno in desetimi bronastimi medaljami v skupnem seštevku zasedla deveto mesto med 156 ekipami na Češkem.

Poleg tekmovanja v Plznu so bili trboveljski karateisti v soboto aktivni tudi na domačih tleh. Cristina Korpar Žveglič in Aljaž Hvala sta se v Idriji udeležila priprav širšega izbora otroške reprezentance v katah in športnih borbah. Na povabilo Karate kluba Velenje pa so se predsednik kluba, Bogdan Simerl, podpredsednik kluba, Borut Markošek, in trener Edin Salkič v Velenju udeležili prireditve ob praznovanju 50-letnice delovanja velenjskega kluba.

Čestitamo!