Včerajšnje neurje je ponovno aktiviralo prostoovoljna gasilska društva za pomoč na terenu.

Na območju Litije in Šmartnega pri Litiji so zabeležili 13 prijav dogodkov.

Iz zagorske občine poročajo o dveh podrtih drevesih – ob 19.00 je na Cesti Borisa Kidriča v Zagorju ob Savi  sunek vetra podrl drevo na stopnišče stanovanjske hiše. Odstranili so ga jo gasilci PGD Zagorje-mesto. V Brišah pa se je podrlo drevo na lokalno cesto Briše-Kolovrat; odstranili so ga gasilci PGD Kolovrat.

Na območju Trbovelj so v času neurja prejeli 7 prijav dogodkov. Na pomoč so priskočili gasilci štirih prostovoljnih teritorialnih gasilskih društev. 

Ob 20.37 je na Kumu v bližini oddajnika udarila strela. Gasilci PGD Trbovlje in Dobovec so s termokamero preventivno pregledali okolico in objekt, a niso zaznali nobenih nepravilnosti.

Ob 20.28 so na Rudarski cesti v Trbovljah gasilci PGD Trbovlje in Klek s tehničnim posegom razžagali in odstranili drevo iz cestišča.

Tudi v Hrastniku je veter povzročal nevšečnosti. Okrog 19. ure je zaradi močnega vetra odkrilo ali poškodovalo strehe na več stanovanjskih hišah, gospodarskih poslopjih in na domu starejših občanov. Na več lokacijah pa so se na cesto podrla drevesa , ki so ovirala promet. Posredovali so gasilci PGD Hrastnik in Dol pri Hrastniku.

Tudi nocoj se glede na napovedi obetajo nevihte in le želimo si lahko, da bi neurje obšlo Zasavje.