Včeraj proti večeru se je po več slovenskih krajih razbesnelo neurje. Najhuje je bilo v okolici Ljubljane, na Koroškem in v Savinjski regiji. Močne padavine s točo so okrog 22. ure zajele tudi Zasavje.

Kljub temu, da so imeli trboveljski gasilci veliko dela, pa lahko rečemo, da so bili bolj obremenjeni gasilci v Hrastniku.  Meteorna voda, ki se je natekla v neurju, je ogrožala več stanovanjskih objektov. Aktiviranih je bilo 30 gasilcev iz PGD Hrastnik, Dol pri Hrastniku, Turje in Marno, pa tudi poveljnik Civilne zaščite. Na več lokacijah so odmašili in očistili odtočne jaške ter preusmerili hudournike in preventivno pregledali objekte.

Najhuje je bilo v Čečah in Bobnu; potok Boben je namesto po svoji strugi stekel kar po cesti in zaradi hudournikov je bilo  ogroženih več hiš. Na Marnem so čistili propuste, ki so nastali zaradi večje količine vode na cestišču. Hudo pa je bilo tudi na območju Jepihovca, kjer je voda skupaj s peskom in kamenjem prekrila ceste, ob cestišču pa spodkopala globoke luknje.

Neurje se je čez noč k sreči umirilo in danes sledi odpravljanje posledic.

Silovito neurje z debelo točo pa se je zneslo tudi nad območje Šmartnega pri Litiji. Močan veter je podrl nekaj dreves, ki so jih gasilci a že odstranili.