Slovenija je v Šmartnem pri Litiji odigrala drugo pripravljalno tekmo s Črno goro, po četrtkovi zmagi v Škofji Loki z 38:24 pa je tokrat slavila s 33:24.

Za razliko od četrtkovega dvoboja na Gorenjskem so Vujovićevi izbranci obračun v Šmartnem pri Litiji, kjer so se gostitelji izkazali z odlično organizacijo, začeli zelo prepričljivo in si hitro priigrali štiri gole prednosti (5:1). V nadaljevanju se jim je občasno tudi malce zalomilo, a vodstva nikoli niso izpustili iz rok. Najslabše obdobje so imeli sredi prvega polčasa, ko se jim je Črna gora močno približala (9:8), a so nato znova dvignili raven svoje igre in gostujoči reprezentanci nekajkrat ušli na štiri gole prednosti.

vir: RZ Slovenije

Selektor Veselin Vujović je dokaj enakovredno porazdelil minutažo med svojimi izbranci, od 16 igralcev pa v prvem polčasu priložnosti za dokazovanje niso dobili Urh Kastelic, Blaž Janc, Tilen Kodrin, Jan Grebenc in Patrik Leban. V nadaljevanju so tudi oni stopili na igrišče, skupaj s soigralci pa so si v 38. minuti prvič na tekmi priigrali pet golov prednosti (21:16). V zadnjih dvajsetih minutah so bili za razred boljši od Črnogorcev, najvišjo prednost pa so si priigrali v 52. minuti (30:20).

V slovenski izbrani vrsti sta bila najbolj učinkovita Nejc Cehte in Saša Barišić Jaman, oba sta dosegla po pet golov.

Za slovenske rokometaše sta bili tekmi s Črnogorci generalki pred odločilnima tekmama za nastop na evropskem prvenstvu, ki bo v začetku prihodnjega leta na Hrvaškem. Slovenija se bo 14. junija v Schaffhausnu pomerila s Švicarji, tri dni kasneje pa v Kopru še s Portugalci.

Veselin Vujović, selektor Slovenije:

“Ni lahko igrati brez številnih nosilcev naše igre z olimpijskih iger iz Ria de Janeira ali svetovnega prvenstva v Franciji, a naši številni novinci so prinesli določeno svežino v ekipo. Na tekmah s Črnogorci sem dobil določene odgovore, z Dolencem in Bezjakom bomo še veliko močnejši, ob tem pa bomo še dodatno dvignili raven naše igre.”

Blaž Janc, reprezentant Slovenije:

“Obe tekmi s Črnogorci smo odigrali na zadovoljivo visoki ravni. Vsi igralci so se izkazali, zanesljivi zmagi pa sta najboljši možni popotnici pred pomembnima tekmama s Švicarji in Portugalci. Pred nami je še nekaj treningov, na katerih lahko odpravimo določene vrzeli v naši igri.”

Blaž Blagotinšek, reprezentant Slovenije:

“Obe tekmi sta bili pravšnji pred bližnjima kvalifikacijskima tekmama. V naši ekipi je veliko novih igralcev, potrebujemo še nekaj časa, da se uigramo, a naša obramba je bila na obeh tekmah na zadovoljivi ravni. Ob tem smo igrali hiter rokomet, kar bo na tekmah s Švicarji in Portugalci bržkone ključnega pomena.”

ČLANI, PRIPRAVLJALNA TEKMA

Šmartno pri Litiji, petek, 9. junija:
SLOVENIJA : ČRNA GORA 33:24 (15:12)

Slovenija: Ferlin, Kastelic, Blagotinšek 3, Verdinek 2, Marguč 3 (2), Janc 2 (1), Potočnik, Cehte 5, Kodrin 1, Barišić Jaman 5, Grebenc 3, Zarabec 1, Žabič 1, Mačkovšek 2, Mlakar 3, Leban 2.
Črna gora: Mijušković, Matović, Campar, Simović, Perišić, Popović 1, Marković, Radović, Vujović 3 (2), Andjelić 3, Grbović 4, Lipovina 6, Vukičević 4, Božović 2, Lasica 1, Radojević.
Sedemmetrovke: Slovenija 5 (3), Črna gora 3 (2).
Izključitve: Slovenija 8, Črna gora 6 min.

Ob nabito polni dvorani Pungrt so se srečanja udeležili tudi mnogi pomembni gostje, med drugim tudi predsednik Rokometne zveze Slovenije Franjo Bobinac.