V soboto, 30 novembra 2019, bo med 9. in 17.uro na Staretovem trgu v Šmartnem pri litiji potekal že tradicionalni Šmarski advent. Sejem na katerem se bodo predstavili obrtniki in rokodelci, ter kmetje z domačimi izdelki, bo popestril tudi glasbeni program, vrhunec pa bo prižig prazničnih lučk.

Na dogodku se bodo predstavili ponudniki s svojimi obrtniškimi in rokodelskimi izdelki ter domačimi pridelki. Na stojnicah bo možnokupiti ročna, kvačkana in pletena dela, obešanke iz kiparske modelirne mase, hišne copate, keramične izdelke, torbice, obeske in še mnogo več. Obiskovalci boste lahko na sejmu kupili pecivo, domači kruh, razne mlečne izdelke, suho sadje, oreščke, zeliščne produkte, med in medene likerje.

Na sejmu boste lahko, kot se za ta letni čas spodobi, kupili tudi darilne programe, piškote, ročno izdelane voščilnice, adventne venčke, božično-novoletno dekoracijo in voščilnice.

Dogajanje bo popestrili nastop otroškega pevskega zbora Žvrgolevčki pod vodstvom Tanje Grže. Prostovoljni gasilci PGD Šmartno pri Litiji pa nam bodo predstavili svoje delo in organizirali gasilske igre za otroke. Tako bomo imeli možnost, da osvežimo znanje temeljnih postopkov oživljanja in uporabe AED defibratorja.

Oratorij Šmartno bo poskrbel, da bodo na prireditvi potekale tudi ustvarjalne delavnice za otroke, na stojnicah pa se boste lahko tudi okrepčali, saj bodo z nami tudi ponudniki hrane in pijače. Veselo sejemsko dogajanje bo zaključil prižig prazničnih lučk ob 16.45.