Društvo upokojencev Šmartno tudi v počitniških mesecih ne miruje, čeprav je dejavnosti manj kot čez leto. Vedno se najde kaj za vsakega člana.

Balinarke društva so sredi junija sodelovale na zasavskem tekmovanju v balinanju, ki je potekalo v Trbovljah in se med sedmimi ekipami uvrstile na 3. mesto.

vir: Pixabay

Dobro je bil obiskan tudi piknik pri Krznarju v mesecu juniju, saj se jih je zbralo blizu 40, njihov član Slavko pa je raztegnil harmoniko ter tako iz grl izvabil petje.

27. junija so organizirali izlet na Zaplaz ob stoletnici tamkajšnje cerkve. Z njimi so bili tudi člani Novih korenin s Primskovega. Sveto mašo je daroval Šmarčan župnik g. Lojze Hostnik, za orgelsko spremljavo na novih orglah pa je poskrbela Minka Celestina. Sledilo je okrepčilo v gostilni na Čatežu, od tam pa so se zapeljali še v vas Krka pri Muljavi, kjer so imeli na kmetiji Zabukovec degustacijo mlečnih izdelkov, marsikdo pa je tudi kaj dobrega kupil.

vir: DU Šmartno pri Litiji

 »Kljub vročini imamo tudi v poletnem času pohode v bližnjo okolico in sicer vsak prvi in tretji ponedeljek v mesecu, s pričetkom ob 7. uri zjutraj. V tem času je zanje manj zanimanja, vendar smo  vztrajni, zato vas vabimo, da se nam pridružite – dobrodošli tudi nečlani.«, še v povabilu, v imenu društva, zapiše Boris Žužek.