Tudi minule praznike so Staretov trg v Šmartnem pri Litiji krasile smrečice, ki so jih po lastnem navdihu okrasila društva, zavodi in organizacije Občine Šmartno pri Litiji. Tokratna rdeča nit okrasitve je »optimizma poln pogled v prihodnost«, posamezna društva pa so na svoj izvirni način poskrbela, da je decembrsko vzdušje zaživelo v znamenju povezovanja in solidarnosti.

Sedaj pa je na vrsti drugi del zgodbe – pričenja se licitacija smrečic, ki bo potekala do ponedeljka, 24. januarja 2022. Zbran denar za posamezno smrečico bo prejelo društvo ali organizacija, ki je smrečico okrasilo.

Kdo  so bili tisti, ki so za vas okrasili Šmartno?  To so bili Društvo invalidov Litija – Šmartno, Društvo diabetikov Litija – Šmartno, Osnovna šola Šmartno, Dom Tisje, Društvo upokojencev Šmartno, KUD Vajkard, Vinogradniško društvo ŠTUC, KD Tamburaški orkester Šmartno, KLIŠE, Društvo za razvoj podeželja LAZ, PGD Šmartno pri Litiji, Vrtec Ciciban in Pevsko društvo ZVON. S sodelovanjem na licitaciji lahko podprete njihovo delovanje.

Kako lahko sodelujete na licitaciji?

·  Na Facebook profilu Turizem Šmartno pri Litiji pod izbrano fotografijo smrečice v objavi zapišite vsoto, ki jo želite donirati.

·  Osebno licitirate na oglasni deski pred TIC-om na Staretovem trgu 25 v Šmartnem.

Vsote, ki jih boste licitirali na oglasni deski, bodo prenešene na Facebook in obratno.

Izklicna cena je 60 EUR. Lahko se zgodi, da ne boste edini ponudnik za izbrano smrečico in da kdo za vami ponudi še večjo vsoto, zato spremljajte licitacijo. Licitatorje, ki bodo ponudili zadnjo ceno, bodo poklicali in se dogovorili za prevzem smrečice.

Letošnjo licitacijo za dober namen je omogočila Občina Šmartno pri Litiji v sodelovanju z Javnim zavodom Bogenšperk  in s podjetjem Zeleno drevo, ki drevesca vzgaja na naraven način, brez kemičnih sredstev in poskrbi, da ta ob koncu praznikov ne romajo na odpad, ampak gredo nazaj v nasade in tam rastejo do naslednjega decembra.

Vabljeni k sodelovanju!

 

Foto: Javni zavod Bogenšperk