Po poročanju STA naj bi v preteklih dneh na ljubljanskem okrožnem sodišču morali v sojenju nekdanjemu zdravniku Francu Grošlju in trem soobtoženim poslušati zagovore vseh štirih, a je sodišče zadevo preložilo na naslednjič, ker mora prej odločiti o predlogu, da se iz sojenja izloči javnost, saj naj bi zagovornik Franca Grošlja namreč povedal, da bo zagovor vseboval občutljive osebne podatke. Naslednja obravnava bo 23. maja.

Obtožnica nekdanjega zdravnika bremeni, da je svojim bolnikom neupravičeno predpisoval recepte za veliko količino psihoaktivnih zdravil. V letih 2012-2014  naj bi svojim 14 bolnikom neupravičeno predpisal za več deset tisoč različnih tablet (apaurin, helex, sanval …) s psihoaktivnimi snovmi, ki so uvrščene na seznam prepovedanih drog, in jim tako omogočil uživanje prepovedanih drog. Cukjatijevo in njenega sina pa obtožnica bremeni nedovoljenega prometa s prepovedanimi drogami, ker naj bi z recepti, ki jima jih je napisal Grošelj, neupravičeno pridobivala zdravila in jih prodajala naprej.

Obtožnica obsega 127 strani in vključuje tudi občutljive osebne podatke o zdravstvenem stanju bolnikov. Da bo tudi zagovor vseboval podatke o osebnem zdravstvenem stanju, je povedala tudi obtožena Rosana Medija Cukjati, ki naj bi s pomočjo Grošljevih receptov pridobivala zdravila in jih prodajala naprej. Zaradi tega je sodnica Irena Škulj Gradišar sklenila, da bo najprej preučila pisni Grošljev zagovor, nato pa odločila, ali bo iz sojenja in v kolikšnem obsegu izločila javnost.

Za Grošlja je javnost izvedela leta 2014, ko je policija preiskovala sume izdajanja receptov za uspavala in pomirjevala, ki so jih nato preprodajali naprej. Število receptov je glede na podatke Nacionalnega inštituta za javno zdravje krepko presegalo državno povprečje države. To povprečje za leto 2013 je bilo štiri bele recepte na zdravnika, medtem ko naj bi jih Grošelj tistega leta izdal kar 993. Po takratnih ugotovitvah policije so bile tablete, ki so jih bolniki-osumljenci dobili na recept, delno namenjene za osebno uporabo, delno pa za nadaljnjo prodajo. Vsak bolnik naj bi moral za izdajo recepta Grošlju plačati med pet in 50 evrov.

Sojenja so see sicer od obtoženih udeležili Grošelj, Cukjatijeva in njen sin Jernej Cukjati, ne pa tudi Mersad Smajlović, ki ga policiji ni uspelo pripeljati na obravnavo zaradi njegovega zdravstvenega stanja, za katerega je imel tudi zdravniško potrdilo. Vsi štirje obtoženi so na predobravnavnem naroku krivdo zanikali, po besedah Grošljevega zagovornika, pa nekdanji zdravnik ni kriv, saj je predpisoval substance, ki so sestavni del zdravil in ne droge.