Morda bo ta nazoren prispevek naredil več koristi, kot vse lepe besede, ki mnogokrat ne zaležejo! Kaj se zgodi, ko pamet in duša zapustita motorista?

Motoristična sezona se je že začela. Na cestah je videti že veliko motoristov. Odvijajo se še različna spomladanska otvoritvena srečanja, najbolj pogosti so blagoslovi motorjev in motoristov in vsako leto jih je več ter tudi vedno bolj so obiskani. Veliko je tudi različnih preventivnih prireditev, kjer se lahko motoristi preizkusijo na različnih poligonih varne vožnje in pridobivajo nove dobrodošle izkušnje.

Skratka, imeti motor je pravi užitek, trdijo skoraj vsi motoristi. Je pa imeti motor, tudi velika odgovornost, ki pa se je žal nekateri ljubitelji dvokoles mnogo premalo zavedajo. O tej tematiki je v medijih napisanega in povedanega zelo veliko. Neštetokrat se ponavlja, da je potrebno voziti po predpisih, po sposobnosti, varno, preudarno, trezno, počasi, po pameti, zbrano, razsodno… Koliko pa to kdo upošteva, pa vsak motorist ve sam pri sebi.

Vsekakor je vožnja z motorjem užitek in tudi luksuz, ki si ga pač ne more privoščiti prav vsak, čeprav bi si ga morda rad. Je pa v tem tudi ena dobra stvar; vsekakor ni bojazni, da bi se ti lahko karkoli zgodilo, kar se rado pripeti motoristom, sploh tistim, ki se požvižgajo na vse predpise in pravila. Ob tem pa tudi pozabijo, da bodo pri nespametni vožnji z motorjem, poleg sebe, ogrozili tudi druge udeležence v prometu, ki nič hudega sluteči, ob upoštevanju vseh predpisov in pravil, potegnejo kratek konec.

Zgolj v vednost in ravnanje si poglejte resničen video posnetek, ki se je pojavil na svetovnem spletu. Zelo nazorno prikaže noro vožnjo in kar je najpomembneje, tudi posledice.

Opozarjamo vas, da si ga oglejte le, če imate dober želodec! V kolikor ne, ga raje ne glejte!