Sopotniki iščejo prostovoljce

S starostjo hočeš nočeš postajamo bolj odvisni od drugih oziroma potrebujemo pomoč. Vedno nimamo možnosti, da nam pomaga kak družinski član in nam lahko že povsem vsakdanji opravek kot je prevoz do prve banke lahko povzroča skrbi in težave.

Zavod Sopotniki je nastal z namenom pomagati starostnikom pri vključevanju v aktivno družbeno življenje. Z brezplačnimi prevozi, ki jih nudijo starostnikom, jim omogočajo obisk vsakdanjih opravil, kulturnih prireditev, pot k zdravniku ali do prijateljev predvsem tistim iz manjših in bolj odročnih krajev. Tako starejši prebivalci kljub oddaljenosti, odsotnosti avta ali slabih prometnih povezav lahko zapustijo dom in ohranjajo družabne stike s širšo okolico, kar bi jim bilo sicer nedosegljivo.

Zavod Sopotniki iščejo prostovoljce za prevoz starejših na področju Litije in Šmartnega pri Litiji.
Gre za opravljanje prevozov z namenskim vozilom v okviru izvajanja storitve brezplačnih prevozov za starejše Sopotniki. Pri svojem prostovoljnem delu spoznavaš nove ljudi in kraje, predvsem pa pomagaš sočloveku.

 

KAJ BO MOJE DELO? Odločiš se, kateri dan v tednu bi želel pomagati starejšim, se vpišeš v spletni koledarček dežurstev in na dogovorjeni prostovoljski dan, na dogovorjenem mestu, prevzameš službeno vozilo in službeni telefon. Po razporedu voženj, ki ga prejmeš vnaprej, odpelješ starejše po opravkih, po potrebi nudiš spremstvo, med prevozom se pogovarjaš, s Sopotnikom si izmenjata izkušnje, nasvete, zgodbe.Za podporo na poti, ti je ves čas na voljo mentorica oz. koordinatorka enote Litija in Šmartno pri Litiji.

LOKACIJA DELA: Litija in Šmartno pri Litiji

KDAJ SE PRIČAKUJE MOJE PROSTOVOLJSTVO: Zavod Sopotniki potrebuje prostovoljce skozi celo leto za prostovoljstvo enkrat tedensko ali enkrat na štirinajst dni. Tisti dan, za katerega se dogovorite, poteka prostovoljsko delo osem ur v dnevu (po dogovoru lahko tudi štiri ure).

POGOJ ZA PRIJAVO: veljavno vozniško dovoljenje B kategorije

 KJE SE LAHKO PRIJAVIM:
– na [email protected]
– na telefonski številki 041 448 822 (Andreja Jerant)
– na https://www.sopotniki.org/prijava-za-prostovoljstvo.html

Več o prostovoljskem delu v Zavodu Sopotniki si lahko preberete na njihovi spletni strani https://www.sopotniki.org/zelim-sodelovati.html