Pridružite se številnim obiskovalcem 10. dneva jagod in špargljev Društva za razvoj podeželja LAZ na Bregu pri Litiji

Na Bregu pri Litiji se tokrat že  desetič pripravlja  dogodek za ljubitelje lokalne kulinarike.  Letos se bodo stojnice šibile pod okusno pripravljenimi jedmi iz špargljev. Zapeljal pa vas bo vonj sveže pripravljenih sladic iz jagod.

Če ste ljubitelj dobre lokalno pridelane ste v nedeljo, 27. maja, od 10. ure dalje vabljeni v pristno podeželsko okolje na svež zrak in v neokrnjeno naravo. Breg pri Litiji se nahaja v središču Slovenije, ki je le 40 minut vožnje iz Ljubljane. Dogodek bo navdušil  ljubitelje špargljev in jagod, ki jih pridelujejo na slovenskih kmetijah. Jagode in šparglji, ki jih boste poizkušali pa bodo seveda na prodaj.

 

vir: Pixabay

Poleg pestre ponudbe dobrot iz svežih jagod in špargljev vam ponujamo jedi z žara. Za vse ljubitelje rokodelskih izdelkov pa bodo na voljo stojnice s ponudbo.

 

Mesec maj je kot nalašč za družinske izlete in obisk prireditev, ki se dogajajo na prostem.

V Društvu za razvoj podeželja LAZ se bomo potrudili za pester in zanimiv program, primeren za vse generacije.  Starejši se boste lahko sprehodili in ogledali ponudbo na stojnicah rokodelcev. Za mlajše pa animatorji pripravljajo otroške igre. Vsi skupaj se boste lahko ob živi glasbi tudi zavrteli.

V Sloveniji imamo avtohtono pasmo čebel Kranjsko sivko, zato je sosednja domačija Paternoster ob tem dnevu pripravila ogled življenja čebel.  Obiskovalci si bodo lahko ogledali slovenski čebelnjak, življenje avtohtone slovenske pasme čebel Kranjske sivke, preizkušali medeno masažo, pa tudi Api-terapijo. Domačija je znana po predelavi mleka, zato boste obiskovalci lahko okušali njihove sire in ostale mlečne izdelke.

Dogodek bo potekal na že znani lokaciji pri gasilskem domu na Bregu pri Litiji, Tenetiše 2.

  • Koordinate: N56.06`33“98/ E14.85`47“

Več informacij