Med vikendom so zagorske kleti spet privabile dolgoprstneže. Nekdo je vlomil v klet in iz nje odpeljal električno kolo in več orodja. Pri tem je lastnika oškodoval za okrog 2.000 evrov.

Nasploh se vedno bolj pogosto vrstijo vlomi v hiše, stanovanja, v Zasavju v kleti, pa tudi drugam, koder storilci menijo, da bodo lahko kaj odnesli. Policisti pogosto obravnavajo drzne tatvine, ki jih tatovi izpeljejo tako prefinjeno, da oškodovanci takoj niti ne ugotovijo, da so bili okradeni. Kot izgovor, da pridejo v hišo, se tatovi večkrat predstavijo kot serviserji ali  izvajalci  raznih  del, pri tem pa izkoristijo trenutek nepazljivosti, da dosežejo svoj namen. Zato bodite pozorni na “nenapovedane” obiskovalce, ne pustite jih v hišo, brez da bi vam pokazali identifikacijski dokument ali delovni nalog firme, ki jih pošilja k vam, imejte jih ves čas pod nadzorom in zapomnite si njihov videz (njihova oblačila,  govor,  morebitne  posebnosti)  in vozilo, s katerim so se te osebe pripeljale do vas (znamka avtomobila, barva, tip in registrsko številko).

V kolikor se vam pripeti – tako kot omenjenemu lastniku kleti v Zagorju – da vas vseeno oropajo, pa to sporočite na najbližjo policijsko postajo ali na številko 113. Na policijo ali njihovo anonimno telefonsko številko 080 1200 pa lahko pokličete tudi, če boste opazili sumljivo obnašanje neznancev, ki npr. opazujejo neko hišo ali klet. Lastniki naslednje “žrtve” vam bodo hvaležni.