Preteklo soboto se je v Športnem Parku Rudar Trbovlje ponovno igral nogomet v spomin na nekdanjega predsednika, športnega direktorja in v prvi vrsti nogometnega zanesenjaka ing. Alfreda Petriča. Organizatorji, Veterani NK Rudar Trbovlje, so tokrat že sedmič zapored pripravili Memorialni turnir ing. Alfreda Petriča, z dopisom 2019. Poleg dveh ekip domačih veteranov, ki so bili razdeljeni na podlagi starosti (do 45 let in nad 45 let), je povabilo sprejela tudi zelo zanimiva nogometna ekipa »Reprezentanca Estradnikov Slovenije«, ki je sestavljena iz mnogih poznanih osebnosti sveta glasbe in zabave, ki radi igrajo nogomet.

 

Vreme je tokrat malce ponagajalo vsem ljubiteljem veteranskega nogometa, saj poleg obrazov starejših nogometnih igralcev Rudarja in gostov, med katerimi je bil tudi dr. Zdenko Verdenik, žal ni bilo kakšnega pretiranega obiska. Vseeno pa slabo vreme ni odvrnilo od igranja nogometa veteranov vseh ekip, ki so prikazali zelo všečen in gledljiv nogomet. Vse tekme je sodil sodnik Almir Džinalić, ki se vedno z veseljem udeležuje takšnih memorialnih nogometnih prireditev, za kar se mu trboveljski veterani lepo zahvaljujejo. Med samim turnirjem je moderator prireditve Marko Došen vsem zbranim na kratko predstavil kratek življenjepis spoštovanega inženirja, med turnirjem pa so najstarejši nogometaši veterani, med drugimi brata Sivko, Rižner, Krafogel, Mihevc, Klanjšek, Štancar in dr. Verdenik, svoje druženje izkoristili tudi za to, da so skupaj obiskali še enega izmed nekdanjih trboveljskih nogometašev, ki je prav tako mnogo prispeval k veljavi NK Rudar Trbovlje, to je Janez Drnovšek Djalma.

Po končanem igralnem delu so se vsi nogometaši in ostali veterani zbrali na vrhu tribune pred veteransko sobo, kjer so se najprej okrepčali s hrano in pijačo, nato pa je sledilo še podeljevanje pokalov za udeležbo. Te je, ob spremljavi napovedovalca, podeljeval nekdanji selektor slovenske nogometne članske vrste dr. Zdenko Verdenik, ki je ob koncu vsem zbranim namenil še nekaj besed oz. njegovih spominov o ing. Petriču ter nekdanjemu in sedanjemu NK Rudar Trbovlje, ob katerem je izrazil željo, da bi se ta zasavski nogometni biser dvignil in počasi vrnil na ponosna nogometna pota. Poleg njega je nekaj besed vsem zbranim namenil tudi vodja ekipe »Estradnikov« Jani Jerant, ki je med drugim dejal, da se je ekipa z veseljem odzvala povabilu in da se mogoče vidijo vsi skupaj ob letu obsorej, seveda, če se bo tradicija tega memorialnega turnirja še nadaljevala.

Trboveljski veterani so ob tem samo molče, z nasmeškom, prikimali, saj si takšnih nogometnih druženj želijo še več, poleg tega pa dobro vedo, da mora spomin na takšno nogometno veličino kot je bil ing. Alfred Petrič, živeti še naprej.

Nogometna Reprezentanca Estradnikov Slovenije: Tomaž Klemenčič (selektor), Marko Loredan, Dorjan Granda, Matevž Derenda, Etien Huskić, Maj Vlašič, Jani Jerant (vratar), Miha Gorše, Denis Dečman, Rafael Zupanc Raf (kapetan), Uroš Zupan, Nejc Peharc, Miha Brecelj in Miha Guštin Gušti.

Veterani NK Rudar Trbovlje (do 45 let): Damjan Flere (vratar), Dejan Tojagić, Sevludin Abdić, Damir Memišević, Edin Tabaković, Miha Petauer, Marko Majcen, Robert Pikl, Dalibor Bjelovuk in Rok Lamovšek.

Veterani NK Rudar Trbovlje (nad 45 let): Obrad Mudrinić (vratar), Mehmedalija Pjević, Blaž Presečki, Milan Karamarković, Zvone Razboršek, Antonio Buovski, Jano Sotenšek, Aleš Florjanc, Aziz Memišević, Ranko Madžarević, Ibrahim Fejzić, Matej Kirbiš, Šefik Alić in Matjaž Brundič.