Zamenjava jaškov na regionalki Trbovlje – Hrastnik.

Na državni glavni cesti G2-108 na odseku 1185 Trbovlje – Hrastnik, pa je država z izvajalcem CGP, začela zamenjavo jaškov, ki so voznikom povzročali nemalo težav s poskakovanjem vozil pri vožnji čeznje. Med vozniki je bilo med drugim, ob hudi jezi na neustrezne jaške slišati, da je ta odsek namenjen za preskušanje amortizerjev, vzmeti, volanskih gredi, rok in končnikov vozil in pa pred vsem tudi živcev!

Vsi jaški bodo zamenjani in vožnja tekoča. Ali bo to res, bomo kmalu videli!

Nekaj jaškov je bilo že pred tem večjim posegom zamenjanih v letih 2015 in 2016. Sedaj se bodo lotili vseh. Glavna težava je meda posedanje jaška, ker popusti stik med novim starim asfaltom. Upamo lahko le, da bo vožnja po zamenjavi le teh, brez poskakovanja. Je pa tudi vprašanje kdo bo plačal zamenjavo, če vzamemo v obzir, da so bili ti jaški že kmalu po vgradnji prave skakalnice, kar bi lahko bil tudi predmet reklamacije?

Polovična zapora zaradi menjave jaškov.

V času del bo na omenjenem odseku polovična zapora ceste, promet pa bo urejen s semaforjem. Se pa nekaj vzdrževalnih del na Zasavski regionalki obeta tudi čez celo poletje obdobje, tako da bo kar pestro v prometu čez Zasavje.