Kako lahko dijaki bolje pričnejo novo šolsko leto kot polni delovne vneme, dobre volje in elana.  In kje vse to najdejo? Dijaki športnega oddelka Gimnazije in ekonomske šole vso to pozitivno energijo črpajo v športnem taboru. Letos so se pod vodstvom profesoric mentoric v zadnjih dneh avgusta odpravili v Osilnico. Ker nismo bili z njimi, pa smo za nekaj vtisov povprašali dijakinjo Julijo Potrbin.

Kako je najbolje začeti novo šolsko leto? Športniki iz oddelka 2. c to opravimo športno. Zato se nas je tista polovica razreda, ki zadnje dni v avgustu ni imela posebnih športnih aktivnosti v okviru kluba, udeležila športnega tabora. V primeru normalnih razmer bi z nami odšli tudi dijaki zdaj že tretjega letnika športnega oddelka splošne gimnazije, a smo zaradi potrebnih ukrepov odšli ločeno in smo, namesto medvrstniških stikov, še bolj okrepili razredne. Naš prihod v Osilnico je bil sicer deževen, a se je kaj kmalu razjasnilo in smo lahko pričeli s športnimi aktivnostmi. Prvi dan smo začeli s plezanjem in z adrenalinsko gugalnico ter zaključili s tabornim ognjem. Drugi dan smo kolesarili in raziskovali okolico ter rastline, ki so značilne za ta prostor. Zadnji dan pa nas je čakal še adrenalinski park. Poleg športnega programa smo v prostem času tudi plavali, igrali namizni tenis, namizni nogomet in tenis. Zelo zadovoljni pa smo bili tudi s hrano. Tako so po vrnitvi domov občutki samo dobri in se že zelo veselimo naslednjega – zimskega športnega tabora.

Šola torej ni le sinonim za mukotrpno delo, učenje in “švicanje” v času izpitov, pač pa tudi za prijetne trenutke, ki bodo dijakom ostali v prijetnem spominu za vedno. In prav je tako. Naj se vam v pričetem šolskem letu, dragi šolarji, ustvari čim več lepih nepozabnih trenutkov.

 

Foto: Arhiv GESŠ Trbovlje