V Zasavju je mnogo društev, med njimi največ športnih. Skoraj ni vasi ali predela mesta, ki ne bi imelo svojega športnega društva. V društvih se združujejo in družijo ljudje, ki imajo en skupni cilj; da delajo vsi za enega in eden za vse ter da s skupnimi močmi naredijo nekaj dobrega za skupnost. Eno takšnih društev je tudi Športno društvo Sava iz občine Litija, ki je zelo dejavno in člani zelo prizadevni že kar preko 20 let.

Smučanje

SMUČANJE ČLANIC IN ČLANOV NA VOGLU ZA KULTURNI PRAZNIK

Izvedli so že tradicionalno smučanje. Tudi letos so bili, kot že vrsto let, na smučanju na kulturni dan, tokrat na Voglu. Smučanja se je udeležilo le 27 udeležencev. Razlog manjše udeležbe je bilo napovedano slabše vreme, vendar se je kaj hitro izkazalo, da so bili strahovi neupravičeni, kajti imeli so lepo sončno vreme s suhim snegom in lepo urejenimi delujočimi progami. Po smučariji so se odpravili na kosilo v picerijo Ema v Srednjo vas v Bohinj.

Nogomet

SKUPINSKA NOGOMETAŠEV NA PRIPRAVAH V UMAGU

Predsednik društva Denis Furman: »Članska nogometna ekipa ŠD Sava že pridno trenira in se pripravlja na novo sezono. Ker doma niso primerni pogoji, smo izvedli del priprav v Umagu, kjer smo moči nabirali v fitnes centru, treninge z žogo smo imeli na umetni travi, relaksacija pa je bila v bazenu. Odigrali smo tudi tekmo na velikem igrišču z Avstrijskim četrto ligašem TSV Pollau. Rezultat je bil sicer 5:1 , vendar smo se jim zelo dobro upirali, glede na to, da je polovica naših igralcev prvič stala na velikem igrišču. Gol za Savo je Avstrijcem zabil mladi Nik Vozel, kar je dober obet tudi za njegov nadaljnji prispevek našemu klubu,« je za Naše Zasavje opisal nogometno dejavnost v društvu in dodal: »Trening nam bo še kako koristil pri nadaljevanju spomladanskega dela lige OLMN Litija, v kateri po jesenskem delu zasedamo sam vrh lestvice in imamo veliko željo osvojiti naslov prvaka lige OLMN 2017/2018. Dobro kaže tudi veteranski ekipi.«

Čistilne akcije, turnir, kresovanje

Na vrsti so spomladanske čistilne igrišč in prostorov društva, sledijo aktivne vključitve v igranje nogometa v ligah in nogometni turnir »Štirih dežel« s kresovanjem. Kot vsako leto se ponovno obetajo borbene tekme za prestižno lovoriko prvaka. Sodelujejo štiri ekipe; dežele Sava, Ponoviče, Leše in Spodnji Log.

Zahvala tajnika društva

Tajnik društva Boris Doblekar izkorišča priložnost za javno zahvalo: »Vodstvo Športnega društva Sava se v imenu vseh članic in članov za zgledno sodelovanje iskreno zahvaljuje Krajevni skupnosti Sava, Prostovoljnemu gasilskemu društvu Sava, bližnjim in okoliškim obrtnikom in podjetnikom ter vsem krajankam in krajanom Save in bližnje okolice, ki dajejo podporo in pomoč ŠD Sava, ki se stalno prizadeva, da popestri dogajanje v kraju in da je v vsemogoče aktivnosti društva vključenih čim več mladih.«

Ob tem pa še lepo povabijo na svoje nogometne tekme tako na domačem travnatem igrišču, kot na tekme zagorske TRIM lige, pa tudi na vse turnirje v Zasavju, ki se jih že mnogo let radi udeležujejo.