Stare obrti in poklici v fotografskem objektivu

Občina Šmartno pri Litiji, Javni zavod Bogenšperk in Knjižnica Litija vabijo k sodelovanju na občinskem fotografskem natečaju na temo Stare obrti in poklici.

 

Mnogi poklici in dejavnosti iz preteklosti so izginili, nekateri so se prilagodili modernem življenjskem slogu, nekateri pa še vedno vztrajajo pri svoji izvorni obliki. S temo natečaja želi Javni zavod Bogenšperk spomniti na bogato tehnično dediščino prednikov, na njihov način življenja, njihove spretnosti in znanja. Vse to lahko ponazorite s fotografijami ohranjenih predmetov, orodij, izdelkov obrtnikov in mojstrov, ali celo s fotografijo samega procesa ustvarjanja, če to še poteka. Motiv za zmagovalno fotografijo lahko poiščete na področjih čevljarstva, kamnoseštva, tesarstva, vezenja, čebelarstva, peke kruha, vleke lesa, mizarstva, usnjarstva, kovaštva, sodarstva, krojaštva in šiviljstva, kolarstva in še na številnih drugih področjih.

Fotografije morajo biti krajevno vezane na Občino Šmartno pri Litiji, saj bodo namenjene promociji občine.

Rok za oddajo fotografij je 15. 10. 2020. Izbrane fotografije bodo predstavljene na razstavi v Krajevni knjižnici Šmartno v mesecu novembru 2020, najboljše tri fotografije pa bodo prejele tudi denarno nagrado.

Vse informacije o razpisnih pogojih, prijavi na natečaj, izboru fotografij in ostalih podrobnostih, lahko preberete na spletni strani: https://www.bogensperk.si/novice/fotografski-natecaj.html

Vljudno vabljeni k sodelovanju!