Od 10. do 13. maja je v Novem Sadu v Srbiji potekalo 53. Evropsko prvenstvo za članice in člane v karateju, kjer se je pomerilo 532 tekmovalk in tekmovalcev iz 52 evropskih držav. Slovenijo je predstavljajo 11 reprezentantov, med njimi sta bila tudi člana našega kluba Stefan Joksimovič in Blaž Hribovšek.

SLOVENSKA REPREZENTANCA NA ČLANSKEM EVROPSKEM PRVENSTVU V NOVEM SADU

Evropsko prvenstvo se je odvijalo štiri dni. Prvi dan so potekali izločilni boji v posameznih kategorijah, kjer lahko nastopi le en predstavnik posamezne države, tako da se na prvenstvu res pomerijo najboljši med najboljšimi.

Stefan Joksimovič je zastopal Slovenijo v športnih borbah članov nad 84 kilogramov, kjer je nastopilo 35 tekmovalcev. Stefan je svoj debitantski nastop na članskih evropskih prvenstvih začel odlično, saj je v prvem krogu brez večjih težav premagal predstavnika Walesa s kar 6:0. Sledil je obračun proti domačemu favoritu, že evropskemu in svetovnemu članskemu prvaku, Slobodanu Biteviću. Kljub odlični borbi so bile izkušnje in sodniška naklonjenost na strani domačina, ki je zmagal s 4:0. Nadejali smo se Bitevićevi uvrstitvi v finale, ki se pa žal ni zgodila.

 

STEFAN JOKSIMOVIČ IN BLAŽ HRIBOVŠEK ZASTOPALA SLOVENIJO NA EVROPSKEM ČLANSKEM PRVENSTVU

Blaž Hribovšek je zastopal našo državo v kategoriji do 60 kilogramov, kjer so nastopili reprezentanti 33 držav. Blažu se nastop ni izšel po željah, saj je izgubil prvo borbo proti predstavniku Gruzije z minimalnim rezultatom 0:1. Oba naša tekmovalca sta bila prijavljena za ekipni nastop v športnih borbah, kjer se je naša moška reprezentanca pomerila z ekipo Črne gore in izgubila z 0:3. Stefan je nastopil na tretji poziciji in izgubil z 2:6. Za veselje v slovenski ekipi je poskrbela Kranjčanka Tjaša Ristič, ki je osvojila bronasto medaljo v športnih borbah do 61 kilogramov. To je bila prva ženska članska medalja na evropskih prvenstvih. Čestitkam Tjaši se pridržujemo tudi člani Karate kluba Trbovlje, je za Naše Zasavje sporočil tajnik kluba Jernej Simerl.

 

A PODPORO STEFANU UN BLAŽU JE BILO POSKRBLJENO TUDI IZ NAŠIH KRAJEV

Trboveljčane čaka ta vikend nastop na tekmovanju v Oplotnici, ki se ga bodo udeležili najmlajši tekmovalci kluba.