Ker se s pomanjkanjem kadra soočajo tudi v Splošni bolnišnici Trbovlje, so se odločili in letos razpisali 5 štipendij za šolanje študentov visokošolskega strokovnega programa Zdravstvena nega.

Tri od petih štipendij so se odločili  podeliti študentom 1. in 2. letnika, dve štipendiji pa so namenili za študente 3. letnika. Štipendisti 1.letnika bi  prejeli štipendijo v višini 160 € mesečno, študentom višjih letnikov pa bi se lahko višina štipendije še zvišala – odvisno od učnega uspeha in doseženih izrednih uspehov.

Iz SBT so sporočili, da so se na razpis za štipendijo prijavili štirje študenti; ker vsi izpolnjujejo razpisane pogoje, bodo štipendije tudi prejeli. A to še ni vse – štipendisti bodo v trboveljski bolnišnici lahko vsako študijsko leto opravili delovno prakso, po končanem študiju pa imajo zagotovljeno tudi delovno mesto, saj bodo s štipendisti sklenili pogodbo o zaposlitvi na ustreznem delovnem mestu, s polnim delovnim časom za določen čas z možnostjo zaposlitve za nedoločen čas.