V okviru slovenske reprezentance pod okriljem Karate zveze Slovenije so na Balkanskem prvenstvu za otroke v Beogradu nastopili Cristina Korpar Žveglič, Simona Češarek, Tilen Grivec in Denis Šehič. Stefan Joksimovič in Blaž Hribovšek na pripravah v Laškem za prihajajoče Evropsko prvenstvo za člane.

TRBOVELJČANI NA BALANSKEM PRVENSTVU ZA OTROKE V BEOGRADU

Od 27. do 29. aprila je v Beogradu potekalo 23. Balkansko prvenstvo za mlajše kategorije, katerega so se udeležili najboljši tekmovalci te regije. Med 796 tekmovalkami in tekmovalci iz desetih balkanskih držav je nastopilo tudi 40 predstavnikov Karate zveze Slovenije. Mesto v reprezentanci so si s svojimi dobrimi nastopi zagotovili tudi štirje Trboveljčani, in sicer Cristina Korpar Žveglič, Simona Češarek, Tilen Grivec in Denis Šehič. Vodja slovenske delegacije je bil sekretar Komisije za reprezentance, glavni trener našega kluba, Miha Kovačič.

SLOVENSKA OTROŠKA REPREZENTANCA NA BALKANSKEM PRVENSTVU ZA OTROKE V BEOGRADU

Poleg rednih klubskih treningov so mladi slovenski karateisti opravili tudi številčne priprave pod vodstvom reprezentančnih trenerjev. Kombinacija obojega in seveda prizadevnost samih tekmovalcev na treningih ter želja na samem tekmovanju je pripeljala do tega, da so se slovenski tekmovalci na koncu veselili ob osvojenih sedmih medaljah. Naši štirje tekmovalci niso dosegli vidnejšega rezultata, vendar že nastop za otroško reprezentanco je lep uspeh. Najboljše se je odrezala Simona, ki je zabeležila dve zmagi v katah. V športnih borbah je eno zmago dosegel Tilen, Cristina in Denis sta prvenstvo žal zaključila v prvem krogu. Verjamemo, da je bil nastop za reprezentanco Slovenije nepozaben dogodek, ki bo ostal našim tekmovalcem še dolgo v spominu.

Trboveljčani so bili aktivni tudi v tem tednu. V sredo sta Stefan Joksimovič in Blaž Hribovšek v Laškem začela z zaključnimi pripravami pred nastopom na Evropskem prvenstvu za člane, ki se bo začelo sredi prihajajočega tedna. V soboto pa so se udeležili mednarodnega turnirja v Postojni, še sporoča tajnik kluba Jernej Simerl.