Danes je bil pomemben dan za slovenske maturante. Seznanili so se z rezultati splošne mature.

Po besedah ministra Darja Felde je splošno maturo v spomladanskem izpitnem roku opravljalo 5965 kandidatov, uspešno pa jo je opravilo 91,6 % vseh kandidatov. 316 dijakocv in dijakinj je na maturi doseglo od 30 do 34 točk in so tako imenovani zlati maturanti. Med njimi pa je bilo 18 takih, ki so na maturi dosegli vseh 34 točk in so t.i. diamantni maturanti.

Tudi zasavski dijaki so opravljali splošno maturo in sicer na Gimnaziji in ekonomski srednji šoli Trbovlje ter na Gimnaziji Litija. Na Gimnaziji Litija se lahko pohvalijo s tem, da so maturo uspešno opravili prav vsi dijaki, dva od njih pa sta bila zlata maturanta in to sta Anamarija Rozina in Lovro Klinc. Tudi na trboveljski gimnaziji so se veselili uspehov svojih dijakov, še posebej dveh zlatih maturantov, Matije Omahna in Nejca Pušnika.

 

Dragi maturanti – veselite torej se, saj mlada vam je duša, skrbi pa vsaj za nekaj časa odložene. Pred vami so najdaljše počitnice, v jeseni pa z optimizmom in polni energije novim zmagam naproti! In še enkrat – čestitke!