V Delavskem domu Trbovlje je v četrtek potekala slavnostna prireditev ob 60-letnici Srednje tehnične in poklicne šole Trbovlje.

Šola, ki izvaja izobraževalne programe tehničnih strok, je bila ustanovljena že leta 1961 in je v svoji zgodovini kar nekajkrat spremenila svoj naziv, pa tudi spreminjala in dopolnjevala programe, ki jih je izvajala. Njihova vizija je dijakom posredovati znanja, ki so prilagojena potrebam gospodarstva, hkrati pa tudi dobra podlaga za njihov morebitni nadaljnji študij. V letošnjem šolskem letu se na Srednji tehnični in poklicni šoli izobražuje 314 dijakov in dijakinj v sedmih izobraževalnih programih. Poleg rednega šolskega dela so vključeni še v različne projekte in dosegajo uspehe na različnih tekmovanjih.

Ob svečani priložnosti je zbrane nagovoril Marjan Dolinšek, državni sekretar, pristojen za izobraževanje in šport v kabinetu predsednika vlade. Izpostavil je izjemne dosežke šole kot primer dobrega sodelovanja in zlitja z lokalnim okoljem, potrebami gospodarstva in izobraževanja. Kulturni program je povzel sprehod skozi zgodovino šole, ki so ga popestrili nastopi sedanjih in bivših dijakov ter profesorjev.
Čestitke Srednji tehnični in poklicni šoli Trbovlje ob lepem jubileju.

Vir fotografij: FB stran Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport