Novice o športnih uspehih prihajajo tudi iz Plavalnega kluba Rudar Trbovlje. V soboto se je na celjskem bazenu Golovec odvijal tradicionalni plavalni miting, 37. Pokal mesta Celja. V različnih plavalnih disciplinah se je pomerilo preko 350 plavalcev iz 25 slovenskih, hrvaških in klubov iz BiH. Tekmovanja c Celju se je udeležila tudi trojica Rudarjevih plavalcev – Taj Zupančič, Mihajlo Jašić in Teja Zore. V napornem dvodnevnem tekmovanju so preverjali svojo plavalno pripravljenost. S svojim plavanjem se je odlično odrezal Taj Zupančič, ki se je v vseh treh nastopih uvrstil v finale. Zmagal je v disciplini na 50m prsno, medtem, ko je z odličnim plavanjem na 200 m prsno in 200 m mešano prav tako z novima osebnima rekordoma osvojil drugo mesto.
V popoldanski finale se je tudi 3 x uspelo uvrstiti  Teji Zore in 1 x Mihajli Jašiću, ki sta se ravno tako z osebnimi rekordi uvrstila na 4. mesto na 50 prosto in 50 prsno ter na 5. mesto 200 prsno  (Teja) in 8. mesto 100 delfin (Mihajlo).

Na drugem koncu Slovenije v Kranju pa je potekalo kadetsko tekmovanje držav CECJM (Slovenije, Avstrije, BiH, Češke, Madžarske, Nemčije, Poljske, Romunije, Slovaške, S.Makedonije, Srbije in Turčije), katerega se je udeležila Rudarjeva uspešna plavalka Ariana Agrež, ki je nastopila v velikem 50 metrskem bazenu in popravila svojo najboljšo znamko na 400 mešano za debele 3 sekunde. Nastopila je še v štafeti na 4 x100 in 4 x 200 prosto.
Trenažni proces trboveljskih plavalcev in plavalk se z nezmanjšanim obsegom nadaljuje v december, ko bodo zopet na sporedu tradicionalna tekmovanja.
Čestitke vsem za plavalne dosežke ter Taju za osvojene medalje!
Foto: Arhiv Plavalnega kluba Rudar Trbovlje