Varstveno delovni center Zasavje bo letos že 8. leto zapored organiziral Tek in hojo za upanje v sodelovanju z Združenjem Europa Donna Slovenija. Tradicionalno bo  prireditev potekala 1. oktobra, ki je letos torek, v EUROPARKU Zagorje. Dogodku bodo v letošnjem letu dodali ekološko noto, poudarek bo na zdravem načinu življenja, gibanju, prikazu različnih športnih aktivnosti, ki jih bodo udeleženci imeli možnost preizkusiti.

 

Zbiranje udeležencev bo ob 09:00. uri, začetek izvajanja delavnic ob 10:00. uri in start teka ali hoje ob 11:00. uri. Predviden konec prireditve ob 12:30. uri. Na prireditvi bomo vključili različne organizacije, klube, društva…, da bodo predstavili svoje dejavnosti na različnih delavnicah.

Startnine ni. Zbiralo pa se bo prostovoljne prispevke za rehabilitacijski pripomoček -Bobat mizo za uporabnike VDC Zasavje.

Europa Donna, slovensko združenje za boj proti raku dojk

Slovensko združenje za boj proti raku dojk Europa Donna je samostojna, neodvisna, neprofitna organizacija civilne družbe. Povezuje zdrave ženske, bolnice z rakom dojk ali rakom rodil, posameznike in strokovne institucije v Sloveniji, ki delujejo na področju raka dojk in rakov rodil.

Lanskoletno druženje. Vir: litija.si