Vir fotografije: FB stran Občine Hrastnik
Turistično informacijski center Hrastnik (TIC Hrastnik), že od lanskega leta deluje na lokaciji v središču mesta, včeraj pa so prenovljene prostore tudi uradno otvorili.
Vir fotografije: FB stran Občine Hrastnik
Trak so slavnostno prerezali hrastniški župan Marko Funkl, župan občine Hrastnik, direktor KRC Hrastnik Miha Mirt in Ksenija Flegar, v. d. generalne direktorice Direktorata za turizem na MGRT.
Slednja je ob otvoritvi povedala tudi, da je v manjših krajih potrebno biti toliko bolj kreativen, da privabiš turiste. Na srečo pa ima Hrastnik, čeprav je manjši kraj, bogato tradicijo in kulturno dediščino ter čudovito naravo, ki jo lahko ponudi na ogled turistom.
Turistično informacijski center bo odprt med tednom od torka do sobote.
TOREK OD 8.00 DO 16.00
SREDA OD 8.00 DO 16.00
ČETRTEK OD 10.00 DO 18.00
PETEK OD 8.00 DO 16.00
SOBOTA OD 8.00 DO 12.00
TIC Hrastnik bo svojim obiskovalcem bodo poleg turističnih informacij nudil tudi izdelke lokalnih ponudnikov, ki jih je bilo doslej mogoče kupiti na spletni tržnici etrznica.hrastnik.si, pa tudi vstopnice za različne dogodke doma in po Sloveniji, ki jih sicer lahko kupite preko sistema mojekarte.si .
Vir fotografije: FB stran Občine Hrastnik

Hrastnik se torej turistično odpira tudi navzven. Kaj vse je še ostalo skrito našim očem, pa čeprav smo iz Zasavja, bomo spoznali, če se odpravimo v hrastniški TIC, kjer nam bodo prav gotovo z veseljem povedali in pokazali vse tisto, česar o njihovem lepem kraju še ne vemo.