Vir fotografije: FB stran RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO https://www.facebook.com/rkceljepivovarnalasko/photos/a.10151789724983486/10158954066788486/

25-letni Tilen Strmljan iz Mlinš bo svoj športni talent v prihodnjem obdobju kot srednji zunanji igralec pokazal v novi športni sredini, v RK Celje Pivovarna Laško.

Tilen je trenutno igralec RD Riko Ribnica in po odličnih predstavah v najmočnejši slovenski ligi bo prešel v ekipo, proti kateri je igral prejšnjo soboto.

Tilen Strmljan je svojo športno kariero pričel pri trboveljskem Rudarju in nadaljeval v klubu RK  Herz Šmartno, kjer je s svojim talentom takoj zablestel.  Že v prvi sezoni je dosegel preko 200 zadetkov, naslednjo sezono leta 2016 pa je svoj dosežek še izboljšal in tako bil eden najbolj zaslužnih, da je RK Herz Šmartno osvojil naslov 1.B DRL. Bil je tudi član mladih slovenskih reprezentanc.

Strmljanova igra je nevarna za nasprotnikov gol, pa vendar Tilen poskrbi, da do priložnosti za zadetek pridejo tudi njegovi soigralci. In s tako igro bo nadaljeval tudi v RK Celje Pivovarna Laško, s katerimi je podpisal triletno pogodbo o sodelovanju.

V mestu ob Savinji bo Tilen zaigral ob boku s Trboveljčanom Maticem Grošljem, ki je nekdaj prav tako igral za trboveljskega Rudarja.