Veselin Vujović s Koprom izgubil v Šmartnem s Herzom

Nestrpno smo pričakovali drugo domačo rokometno tekmo v spomladanskem delu lige NLB med domačimi RD Herz Šmartno in gosti RD Koper 2013, ki jih vodi legendarni Veselin Vujović. Pred polnimi tribunami šmarske dvorane Pungrt in peklenskim vzdušjem, ki so ga pripravili domači navijači Krokarji skupaj s publiko in energični napovedovalec Boris Doblekar.

V Dvorani Pungrt smo spremljali tekmo 17. kroga NLB lige. Gostje iz Kopra, na čelu s trenerjem Veselinom Vujovićem, so bili glede n lestvico nesporni favorit. Bolje so začeli domači igralci Herz

Šmartna ter povedli s 3:1. Gostje so nato preko razpoloženega Janeza Gučka, ki je hitro dosegel tri zadetke, povedli s 3:5. Svojo dobro igro so še nadgrajevali ter povedli že 6:11. Domača ekipa se ni dala ter se povsem približala pri rezultatu 11:12. Z dobro igro so nadaljevali tudi do konca polčasa, ki pa so ga gostje vseeno dobili za dva zadetka.

Drugi polčas se je nadaljeval podobno, gostje so držali prednost dveh do treh zadetkov, vse do 45. minute, ko so domači izenačili na 24:24. Po minuti odmora Veselina Vujovića so gostje še uspeli povesti ter vodili do rezultata 25:27. Nato pa je domača ekipa naredila delni izid 3:0 in po dolgem času ponovno povedla. Igralo se je gol za gol, minute in sekunde pa so tekle. Pri gostih je vlil še nekaj upanja nezgrešljivi Adam Bratkovič, ki je izenačil na 32:32. V zadnjem napadu domače ekipe, po zadnji minuti odmora, je bila celotna dvorana na nogah in bučno spodbujala domače. V samem zaključku tekme, nekaj sekund pred koncem, je tekmo odločil Tilen Strmljan, ki je postavil končni izid 33:32! Velika zmaga za RD Herz Šmartno!

Tilen Strmljan 17. krog foto: Blaž Bratkovič

TILEN STRMLJAN: »Pričakovali smo težko tekmo, kjer smo se zavedali, da so gostje iz Kopra velik favorit. V tekmo smo šli popolnoma neobremenjeni z enim ciljem in sicer pokazati kar se da dobro predstavo. Tekmo smo odprli nekoliko slabše v nadaljevanju pa smo z dobro igro v obrambi in s smiselno igro v napadu ujeli priključek. V zaključku smo z zrelo igro in z nekaj športne sreče prišli do zaslužene zmage.«

Odlično se je s 14 obrambami izkazal tudi šmarski prvi vratar Muratovič, koprska vratarja sta jih skupaj zbrala le 10. Junak tekme pa je vsekakor bil Tilen Strmljan z 10 zadetki in tistim svojim zadnjim v zadnjih sekundah, ko Koprčani enostavno niso dojeli, da jim je priljubljen »Strmi« zadal smrtni udarec.

Vzdušja v šmarski dvorani se enostavno ne da opisati z besedami, lahko se ga le doživi. Navdušena in hvaležna šmarska publika je zadnje minute srečanja spremljala stoje in lahko dodamo, da ni bilo nikogar, ki bi ob taki razburljivi tekmi ostal hladen. Tudi peščica koprskih organiziranih navijačev je bila zelo živa, do zanje sekunde tekme, potem pa malce manj. Vendar tak je šport in prav je, da je tako.