Foto: FB stran Občine Litija

Življenjski cikel je pač tak, da slej kot prej pride tisto obdobje, ki se ga najmanj veselimo, saj nekako napoveduje konec – starost. A leta ne pomenijo, da ne bi smeli ali mogli živeti polno in zadovoljno. Tudi starostnike je potrebno vključiti v družbo, kateri so dolga leta dajali tako ali drugače.

V drugem nadstropju občinske uprave v Litiji in v prostorih Društva upokojencev Šmartno pri Litiji se je odprla pisarna za pomoč starejšim iz Litije in Šmartna. Če boste potrebovali pomoč pri opravilih, če potrebujete dostavo hrane, nekoga, ki vas bo spremil k zdravniku, v trgovino ali po drugih opravkih ali pa če boste preprosto potrebovali pogovor, se boste lahko povezali z usposobljenimi prostovoljci prek telefona, po e-pošti preko spletnih strani občin Litija ali Šmartno pri Litiji ali pa osebno.

 

Osebni obisk bo mogoč na lokaciji v Litiji ob ponedeljkih od 9. do 11. ure in sredah od 15. do 17. ure  ter na lokaciji v Šmartnem pri Litiji ob sredah od 11. do 12. ure. Po telefonu smo dosegljivi od ponedeljka do petka od 8. do 16. ure. Obrnete se lahko na koordinatorico Ines Briški Buljubašič v Litiji ter koordinatorici Milico Medved in Mileno Mrzel v Šmartnem.