Tradicionalni miting Kranjska čebela

V soboto so se mladi plavalci plavalnega kluba Rudar Trbovlje udeležili 2. razvojnega pokala Kranjska čebela v organizaciji plavalnega kluba Kranj. Tako so se na tem tekmovanju pomerili: Taj Zupančič, Sara Isaković, ter Mojca in Špela Oberžan. Zaradi subjektivnih in objektivnih razlogov se tega tekmovanja ni udeležilo kar nekaj plavalcev Rudarja, ki bi pripomogli k uspehu tudi s plavanjem štafet.

Na žalost pa je plavanje postalo ne samo garaški šport, pač pa se je povečal tudi denarni vložek, ki ga je potrebno zagotoviti za tekmovanje (5€/štart). Poleg tega tekmovanje poteka skozi cel dan ali dva, tako da mladim plavalcem za vikend ne ostane veliko prostega časa. A pustimo stroki reševanje teh problemov in se posvetimo našim nastopajočim.

Taj Zupančič se je kot letnik 2007 uvrstil med najboljše v vseh treh disciplinah v katerih je nastopil. Osvojil je 2 x 6. mesto na 50 delfin in 200 prosto, ter 7. na 100 hrbtno, ter občutno popravljal osebne rekorde v obeh najdaljših disciplinah. Tudi Sara Isakovič se je v svoji udarni disciplini 100 hrbtno spustila pod mejo 1:40,0 in kar za 18 sek popravila osebni rekord.

Odlično je plavala tudi Mojca Oberžan, ki je prav v vseh disciplinah popravljala os. rekorde in pokazala napredek v tehniki, ki je za to starostno kategorijo najbolj pomemben. Sestrica Špela pa je presenetila z znanjem in rutino, ki jo je v enem tednu toliko nadgradila, da je prišla celo do drugega mesta in srebrne medalje na 50 prsno. Tako se tekmovanja za najmlajše nadaljujejo z Božičevim memorialom in z Miklavžem v decembru v Ljubljani.