V Dolu pri Hrastniku bo podjetje AMZS d.d., Poslovna enota Trbovlje to soboto 7. oktobra opravljalo tehnične preglede in podaljšanja veljavnosti prometni prometnega dovoljenja traktorjev.

vir: Pixabay

Poleg kmetijskih traktorjev boste lahko pripeljali tudi traktorske priklopnike, katerih največja dovoljena masa presega 5 ton in je njihova hitrost konstrukcijsko določena na več kot 30km na uro.

Lastniki boste lahko pripeljali svoje stroje v soboto dopoldan od 8. do 12. ure, na parkirišče pri telovadnici na Dolu pri Hrastniku.

Cena tehničnega pregleda traktorja je po veljavnem ceniku AMZS 22,94€, za traktorski priklopnik pa 16,76€, v kolikor pa se odločite za pregled na terenu, kar pomeni izven poslovnih prostorov pooblaščene organizacije, pa je potrebno na to ceno dodati še 50% doplačila. Je pa seveda pregled na terenu za lastnike mnogo bolj priročen.

vir: Pixabay

Traktor mora biti registriran (opravljen tehnični pregled, veljavno zavarovanje avtomobilske odgovornosti), tehnično brezhiben s prižganimi in čistimi lučmi ter odsevniki in ustrezno opremljen z rumeno utripajočo lučjo, če ima pripet ali vleče priključek, ki je širši od traktorja.