V soboto, 20. maja, je v Postojni potekal 16. Mednarodni karate turnir »Postojna open 2017« na katerem je nastopilo 566 tekmovalk in tekmovalcev iz 6 držav. Karate klub Trbovlje je zopet postregel z odličnimi rezultati.

V športnih borbah so se tokrat najbolj odrezali tekmovalci v članskih kategorijah.

Luka Ferlin je v kategoriji do 75 kilogramov zabeležil 4 zmage in osvojil  1. mesto.

Blaž Hribovšek  si je v isti kategoriji prislužil 3. mesto , saj se je uspešno kosal z deset in več kilogrami težjimi tekmovalci.

Stefan Joksimovič  je v kategoriji do 84 kilogramov osvojil 1. mesto.

Med članicami je šele v finalu klonila odlična Barbara Haberl in osvojila zasluženo 2. mesto.

V katah je nastopila Laura Božjak, ki je med kadetinjami osvojila 5. mesto. Odlične borbe za 2. mesto pa je med kadeti do 63 kilogramov prikazal Alen Isakovič, ki bi lahko z malo sreče posegel tudi po najvišji uvrstitvi.

Karate kluba Trbovlje so zastopali: Laura Božjak, Urša in Barbara Haberl, Alen Isakovič, Erik Teo Košmrlj, Domen Zidar, Ervin Salkič, Luka Ferlin, Luka Perc, Stefan Joksimovič in Blaž Hribovšek. Vodila sta jih trenerja Edin Salkič in Miha Kovačič. Vlogo sodnice je opravila Aida Medič.

Čez tri tedne čaka Trboveljčane nastop na Ekipnem državnem prvenstvu, ob koncu junija pa se bodo zopet odpravili na svetovni pokal za mlade, ki bo potekal v hrvaškem Umagu.