V ŽALCU SO NAŠI MLADI TEKMOVALCI OSVOJILI 5 MEDALJ

V soboto, 24. marca, je Karate klub Žalec organiziral 16. Mednarodni turnir ” Pokal Žalca 2018″. Barve našega kluba so zastopali Eva Kolander, Lan Vozel, Daniel Haralovič, Klemen Bizjak, Tilen Grivec in Denis Šehič. Vodila sta jih trenerja Patricija Bukovinski in Miha Kovačič. V katah posamezno je bronasto medaljo osvojil Daniel Haralovič. Fantje v postavi Lan, Daniel in Klemen so osvojili zlato medaljo v katah ekipno. V športnih borbah so nastopili trije Trboveljčani in prav vsi so stopili na zmagovalni oder. Eva Kolander je osvojila srebrno medaljo, zmagovalca turnirja v Žalcu pa sta postala Tilen Grivec in Denis Šehič.

IZ SKOPJA SO SE NAŠI TEKMOVALCI VRNILI Z DVEMA MEDALJAMA

Na 12. Mednarodnem karate turnirju “Gazi Baba Open 2018” v Skopju so Karate klub Trbovlje zastopali Enej Drnovšek, Cristina in Timotej Korpar Žveglič, Žana Dolenc Čučnik, Simona Češarek in Lara Salkič. Vlogo trenerja je opravljal Edin Salkič. Kot spremljevalki sta v Skopje odpotovali tudi Ajda Muratovič in Nermina Salkič, ki sta gostili tekmovalce iz Skopja v času našega lanskega turnirja. V času bivanja v Makedoniji so bili člani našega kluba gosti članov Karate kluba Tigar iz Skopja. Sodelovanje med kluboma poteka že vrsto let in je v tem času stkalo že veliko prijateljstev. Medalji v Skopju sta osvojili Simona Češarek v katah in Cristina Korpar Žveglič v športnih borbah.

V ČRNI GORI SO NAŠI TEKMOVALCI OSVOJILI 4 MEDALJE

14. Mednarodnega karate turnirja “Pljevlja Open 2018” v Črni Gori so se udeležili Kenan Isakovič, Marko in Uroš Markuljevič, Ervin Salkič in Domen Zidar kot tekmovalci, sodnica Aida Medič ter trenerja Rok Lopan in Bogdan Simerl. V zadnjem obdobju Kenan Isakovič kar po tekočem traku osvaja zlate medalje in to je ponovil tudi v Črni Gori. Bronasti medalji sta osvojila Ervin Salkič in Domen Zidar. Za četrto Trboveljsko medaljo so poskrbeli kadeti v športnih borbah, in sicer Kenan, Marko in Uroš, ki so zasedli tretje mesto.

STEFAN IN BLAŽ STA SE UDELEŽILA BALKANSKEGA PRVENSTVA ZA ČLANE V ISTANBULU

Četrto tekmovanje pretekli vikend je bilo 20. Balkansko prvenstvo za člane v Istanbulu. Prvenstva se je udeležilo 15 reprezentantov Karate Zveze Slovenije, med njimi tudi dva članov našega kluba, in sicer Stefan Joksimovič in Blaž Hribovšek. Na svojem ognjenem krstu na članskih balkanskih prvenstvih je Stefan doživel poraz v kategoriji do 84 kilogramov proti domačemu predstavniku z minimalnih 1:2. Blaž je nastopil v kategoriji do 60 kilogramov, kjer se je pomerilo 25 tekmovalcev. Po vrsti je premagal Makedonca in domačina Turka. V polfinalu je izgubil z minimalnih 0:1 proti predstavniku Kosova. V borbi za medaljo pa zopet poraz samo za točko (2:3). Tako je Blaž zasedel nehvaležno, a vseeno odlično, 5. mesto. Oba sta nastopila tudi v ekipnem tekmovanju, kjer sta še s tremi reprezentančnimi kolegi prav tako osvojila 5. mesto.

Vse, ki bi se radi vpisali v Karate klub Trbovlje vabimo, da se nam pridružijo v ponedeljkih in četrtkih od 15.00 do 16.00 ure v naših klubskih prostorih, “Pri karateistih”, na Trgu revolucije 17.

REZULTATI

16.MT »POKAL ŽALCA 2018« – 24.3.

KATE:

Malčki:
3. mesto: Daniel HARALOVIČ

KATE EKIPNO:

Malčki:
1. mesto: TRBOVLJE (BIZJAK, HARALOVIČ, VOZEL)

ŠPORTNE BORBE:

Dečki 11 let do 45 kg:
1. mesto: Tilen GRIVEC

Mlajše kadetinje do 50 kg:
2. mesto: Eva KOLANDER

Mlajši kadeti do 40 kg:
1. mesto: Denis ŠEHIČ

12. MT »GAZI BABA OPEN« – 23.3.

KATE:

Kadetinje:
3. mesto: Simona ČEŠAREK

ŠPORTNE BORBE:

Deklice do 40 kg:
3. mesto: Cristina KORPAR ŽVEGLIČ

14. MT »PLJEVLJA OPEN« – 23.3.

ŠPORTNE BORBE:

Kadeti do 52 kg:
1. mesto: Kenan ISAKOVIČ

Mladinci do 61 kg:
3. mesto: Ervin SALKIČ

3. mesto: Domen ZIDAR

ŠPORTNE BORBE EKIPNO:

Kadeti:
3. mesto: TRBOVLJE (ISAKOVIČ, MARKULJEVIČ M., MARKULJEVIČ U.)

 

Jernej Simerl