Trboveljčani na mednarodnem turnirju najuspešnejši med 106 klubi

Trboveljčani najuspešnejši med 106 klubi na Ljubljana Open 2018

V soboto, 17. novembra, je v prestolnici potekal mednarodni karate turnir “Ljubljana Open 2018«. Na tekmovanju je bilo prijavljenih 616 tekmovalk in tekmovalcev iz 106 karate klubov iz 11 držav. V skupnem seštevku so bili Trboveljčani najuspešnejši klub tekmovanja med vsemi udeleženimi klubi, za kar gredo zasluge prav vsem tekmovalcem in obema trenerjema.

Iz karate kluba Trbovlje so se tekmovanja v Ljubljani udeležili: Laura Božjak, Urša in Barbara Haberl, Marko in Uroš Markuljevič, Kenan in Alen Isakovič, Domen Zidar, Ajdin Mujkanovič in Stefan Joksimovič. Vodila sta jih trenerja Miha Kovačič in Edin Salkič.

V katah je pri mladinkah nastopila Laura Božjak in po zmagi v prvem krogu, izgubila v drugem. Ostali trboveljski tekmovalci so se pomerili v športnih borbah in se prav vsi zavihteli na zmagovalni oder. Pri kadetih so osvojili tri bronaste medalje, in sicer Kenan Isakovič do 52 kilogramov, Marko Markuljevič do 57 kilogramov ter njegov brat dvojček Uroš do 63 kilogramov. V mladinski kategoriji sta tekmovala Domen Zidar do 61 kilogramov in Alen Isakovič do 76 kilogramov. Oba sta premagala vse svoje nasprotnike ter tako osvojila zlati medalji. Pri mlajših članih so nastopili Urša in Barbara Haberl ter Stefan Joksimovič. Vsi trije so zabeležili same zmage in tako stopili na najvišjo stopničko zmagovalnega odra – Urša v kategoriji do 50 kilogramov,  Barbara do 55 kilogramov in Stefan nad 84 kilogramov. Vsi trije so nastopili tudi v članski kategoriji. Sestri Haberl sta nastopili v kategoriji do 55 kilogramov in absolutni kategoriji ter se obakrat uvrstili v medsebojni finale. V prvem je Urša premagala Barbaro, v drugem finalu pa je bilo obratno – v absolutni kategoriji je zlato osvojila Barbara, Urša pa srebrno. Tokratno prvo ime Trboveljske ekipe je bil Stefan Joksimovič, ki je poleg zlate medalje pri mlajših članih zmagal šev dveh kategorijah; težki in absolutni ter tako tekmovanje končal s tremi zlatimi medaljami. V težki kategoriji mu je družbo na zmagovalnem odru delal Ajdin Mujkanovič, ki je zasedel tretje mesto.

Za Trboveljčane ni počitka, saj jih že v soboto čaka Državno prvenstvo do 21 let, vikend kasneje nastop na Balkanskem mladinskem prvenstvu ter nato 8. decembra organizacija že 46. Mednarodnega karate turnirja »Trbovlje Open 2018« na katerem se tudi tokrat pričakuje več kot 600 tekmovalcev iz 15 držav.