V soboto, 23. marca, je Karate Zveza Slovenije, v sodelovanju s tehničnim organizatorjem Društvom za karate Celje, organizirala letošnjo 1. Pokalno tekmo za tekmovalke in tekmovalce do 18 let.

Za Karate klub Trbovlje so nastopili: Zoja Jug, Emma Kastelic, Nikita Peklar, Cristina Korpar Žveglič, Eva Kolander, Simona Češarek, Lara Salkič, Anej Hrušovar, Lars Zorko, Tian Ovnič, Jure Ostanek, Daniel Haralovič, Klemen Bizjak, Enej Drnovšek, Nik Mrgole, Matevž Golob, Lan Vozel, Ažbe Gorjup, David Kocman, Jure Krajnc, Mark Robek, Aljaž Hvala, Tilen Grivec, Denis Šehič, Kenan in Alen Isakovič, Zak Škofljanc ter Marko in Uroš Markuljevič.

V katah ekipno so trboveljčani osvojili dve medalji. Lepo presenečenje so pripravili malčki v sestavi Anej Hrušovar, Lars Zorko in Tian Ovnič, ki so osvojili zlato medaljo. Tretji so bili dečki v postavi Jure Ostanek, Matevž Golob in Nik Mrgole. V športnih borbah so osvojili 9 medalj. Do zlatih medalj so se priborili Eva Kolander pri mlajših kadetinjah do 50 kilogramov, Cristina Korpar Žveglič pri mlajših kadetinjah nad 50 kilogramov ter dvojčka Markuljevič pri kadetih, in sicer Marko do 63 kilogramov in Uroš do 70 kilogramov. Srebrne medalje so osvojili Mark Robek pri mlajših kadetih do 50 kilogramov, Zak Škofljanc pri kadetih do 63 kilogramov in Alen Isakovič pri mladincih do 76 kilogramov. Na tretjem mestu sta tekmovanje zaključila Daniel Haralovič pri dečkih do 40 kilogramov in Denis Šehič pri kadetih do 52 kilogramov.

V skupnem seštevku 1. Pokalne tekme Karate zveze Slovenije so Trboveljčani osvojili 4. mesto med 51 nastopajočimi klubi.

Vse, ki bi se radi vpisali v Začetni tečaj pa Karate Klub Trbovlje vabi, da se jim pridruži v ponedeljkih in četrtkih od 15.00 do 16.00 ure v njihovih klubskih prostorih, “Pri karateistih”, na Trgu revolucije 17.