V soboto, 31. avgusta, je v Čakovcu na Hrvaškem potekal 23. Mednarodni karate turnir »Međimurje open 2019«. Na tekmovanje je bilo prijavljenih 1011 tekmovalk in tekmovalcev iz 118 klubov iz 15 držav. Karate klub Trbovlje so zastopali Urša in Barbara Haberl, Marko in Uroš Markuljevič, Domen Zidar in Blaž Hribovšek. Vodil jih je trener Miha Kovačič.

 

Prvo ime trboveljske ekipe je bila tokrat Barbara Haberl, ki je postala dvakratna zmagovalka turnirja v Čakovcu, in sicer pri mlajših članicah in članicah v kategoriji do 55 kilogramov. Njena sestra Urša je tudi osvojila dve medalji, obe bronasti, pri mlajših članicah in članicah do 50 kilogramov. V dveh kategorijah je nastopil tudi Domen Zidar pri mlajših članih in članih do 67 kilogramov ter tudi on obakrat končal na tretji stopnički zmagovalnega odra. Do medalj sta se priborila tudi dvojčka Markuljevič. Uroš je osvojil srebro pri kadetih do 70 kilogramov in Marko bron pri kadetih do 63 kilogramov. Nastopil je še Blaž Hribovšek, ki je pa tekmovanje končal v prvem krogu po sodniški odločitvi.

Vsi, ki bi se radi vpisali v Karate klub Trbovlje pa ste vabljeni, da se jim pridružite ob ponedeljkih in sredah med 17.00 in 18.00 uro v Večnamenskem prostoru Osnovne šole Trbovlje.

Trboveljska ekipa na tekmovanju v Čakovcu. Vir: KK Trbovlje