TRBOVELJČANI PONOVNO MED NAJUSPEŠNEJŠIMI NA ČLANSKEM DRŽAVNEM PRVENSTVU

Vir fotografij: Karate klub Trbovlje

Prejšnjo soboto, 20. marca 2021, je na Polzeli potekalo Državno prvenstvo v karateju za člane in članice. Karate klub Trbovlje so zastopali Anja Laharnar, Laura Božjak, Urša in Barbara Haberl ter Domen Zidar pod vodstvom trenerja Mihe Kovačiča.

 

Anja Laharnar in Laura Božjak sta se v katah pomerili v konkurenci dvaindvajsetih karateistk ter končali tekmovanje po prvem nastopu.

 

Bolj uspešni so bili trboveljski  tekmovalci v športnih borbah. Ženska kategorija do 55  kilogramov je bila povsem zasavska, saj sta se v finalu pomerili sestri Urša in Barbara Haberl. Borba se je končala z rezultatom 4:4, zaradi prve dosežene točke je tokratni naslov državne prvakinje šel v roke starejše Barbare, Urša pa se je morala zadovoljiti s srebrom.

 

Domen Zidar je na članskem državnem prvenstvu nastopil drugič in si je po lanskem srebru tokrat želel osvojiti vrh kategorije do 67 kilogramov. Z uvrstitvijo v finale je bil od naslova  oddaljen samo korak – še sedem sekund pred koncem borbe je vodil z 2:1, a ga je nezbranost v zadnjih sekundah stala zlate medalje. Zmagovalec je postal Tomaž Hudales iz Celja, Domen pa je drugo leto zapored postal viceprvak Slovenije.

 

Mladi Trboveljčani so ponovno pustili pečat na članskem državnem prvenstvu, saj so z eno zlato ter dvema srebrnima medaljama končali na drugem mestu v skupnem seštevku med udeleženimi klubi. In če se spomnimo, da so bili pretekla tri leta Trboveljčani prav vsakič najuspešnejši klub državnega prvenstva za člane in članice, lahko vidimo, da gre kvaliteta dela v Karate klubu Trbovlje  v pravo smer.

Tako karateistom kot trenerju iskreno čestitamo!