V Avstriji je od preteklega petka do nedelje potekalo tekmovanje Karate1 “Series A  Salzburg 2019«, kjer je nastopilo rekordnih 2057 članic in članov iz 99 držav sveta. V soboto je na Hrvaškem odvijal 17. Mednarodni karate turnir “Karate Fest – Virovitica Open”, kjer se je pomerilo 521 tekmovalcev iz 66 klubov 8 držav. Ta vikend v Laškem pod okriljem Karate zveze Slovenije poteka mednarodni turnir “Slovenia Open”, kjer se ga bodo Trboveljčani udeležili z vsemi starostnimi kategorijami.

Iz trboveljskega kluba so v Avstriji kot predstavniki Karate Zveze Slovenije nastopili Urša in Barbara Haberl ter Blaž Hribovšek. Urša je nastopila v kategoriji do 50 kilogramov, kjer so tekmovale 104 tekmovalke iz 49 držav in izgubila prvo borbo proti Grkinji. Barbara je v kategoriji do 55 kilogramov med 139 tekmovalkami iz 56 držav v prvem krogu premagala Švicarko ter nato izgubila proti Italijanki.  Blaž je nastopil v kategoriji do 60 kilogramov, kjer se je pomerilo 170 tekmovalcev iz 60 držav in izgubil prvo borbo proti Hrvatu. Tekmovanje Karate1 v Salzburgu so karateisti sicer zaključili brez vidnejšega rezultata, vendar verjamejo, da so tudi porazi potrebni za nadaljnjo pot navzgor.

Na Hrvaškem so klub zastopali: Denis Šehič, Zak Škofljanc, Marko in Uroš Markuljevič ter Domen Zidar. Vodila sta jih trenerja Aljaž Vesenjak in Bogdan Simerl. Srebrno medaljo je osvojil Uroš Markuljevič v kategoriji kadetov do 70 kilogramov. Za bronaste medalje so poskrbeli Denis Šehič pri mlajših kadetih do 41 kilogramov, Marko Markuljevič pri kadetih do 63 kilogramov in Domen Zidar pri mladincih do 61 kilogramov. Kljub štirim osvojenim medaljam, trenerja nista bila najbolj zadovoljna z nastopi fantov, saj jim je med borbami prevečkrat padla zbranost, kar se je opazilo pri zgrešenih udarcih, ki jih je bilo absolutno preveč.

Trboveljski tekmovalci so v Virovitici osvojili štiri medalje.