Minuli vikend so se plavalci Žiga Šintler, Tim Dolanc in Nika Todorovič udeležili tradicionalnega 39. plavalnega mitinga v Milanu, kamor odhajajo na ekskluzivno povabilo domačega organizatorja, Malaspina Sporting Cluba. To je bilo že petnajsto gostovanje odkar so navezali stike leta 2000 ob nastopu trboveljskih reprezentantov; Iztoka Požuna, Jureta Bole in Davorja Gregorčiča, v italijanskem Trentu.

 

V veliki konkurenci petstotih plavalcev iz 25 klubov vse Lombardije je preboj do medalj uspel Žigi Šintlerju, ki je osvojil prvo mesto na 100 prsno, ter drugo na 100 prosto, ter se dvignil na zmagovalni oder, kjer so pustili svoje sledi že nekdanji plavalci: Gregorčič, Bola in Požun. A ni ostalo le pri njegovih medaljah, saj je za presenečenje poskrbela Nika Todorovič z zmago v kategoriji mladink na 200 hrbtno.

Z nastopi ni razočaral niti Tim Dolanc, saj je plaval osebni rekord na 50 delfin, a po tej disciplini obnovil poškodbo ramena, kar ga bo na žalost za nekaj časa oddaljilo od bazenov.

Kakorkoli, da na mladih svet (klub) stoji, so z nastopi dokazali tudi najmlajši plavalci, ki so, kot že omenjeno v prejšnjem članku, na kamniški Veroniki potrdili dobro delo v plavalnem klubu. Zato se upravičeno nadejamo, da bodo ti mladi, ki resno in z veliko vnemo trenirajo za naslednje tekme, pokazali pravi obraz in dokazali kvaliteto trboveljskega tekmovalnega plavanja.