Trboveljčani znova slavili zmago na državnem prvenstvu

Trboveljčani ponovno najuspešnejši na članskem državnem prvenstvu.

V soboto, 23. februarja, je v Črnomlju potekalo Državno prvenstvo za člane in veterane ter Državno prvenstvo v para-karateju, na katerem so več kot uspešno opravičili svoj sloves. Pester vikend pa so Trboveljčani zaključili v nedeljo, 24. februarja, na 14. Mednarodnem karate turnirju “Pokal Nestl Žgank” v Velenju.  Naslednji vikend pa čaka mlade tekmovalce nov dvojni spored, in sicer člansko tekmovanje »Series A« v Salzburgu ter mednarodna turnir v Virovitici.

Karate klub Trbovlje so v Črnomlju zastopali Urša in Barbara Haberl, Patricija Bukovinski, Luka Perc in Blaž Hribovšek pri članih, Alenka Paternoster pri veterankah ter Branko Glavač pri para-karateistih. Vodil jih je trener Miha Kovačič. Vlogo sodnika je prvič opravljal Živojin Babič, ki je v začetku letošnjega leta uspešno opravil izpit za sodnika pri Karate zvezi Slovenije.

Državna prvaka sta postala Barbara Haberl do 55 kilogramov pri članicah in Blaž Hribovšek do 60 kilogramov pri članih. Urša Haberl je v svojem prvem nastopu na članskem državnem prvenstvu osvojila srebrno medaljo v kategoriji do 50 kilogramov. Patricija Bukovinski se je po nekaj letni tekmovalni pavzi vrnila na tatamije in se takoj zavihtela na zmagovalni oder z bronasto medaljo v katah. Luka Perc je v kategoriji do 75 kilogramov osvojil nehvaležno peto mesto. Mladi Trboveljčani so ponovno zaznamovali člansko državno prvenstvo, saj so z dvema zlatima ter po eno srebrno in bronasto medaljo že drugo leto zapored postali najuspešnejši klub Državnega prvenstva za člane in članice, kar dokazuje, da so po tekmovalnih uspehih v samem vrhu slovenskega karateja. Za veselje v trboveljskih vrstah sta poskrbela še Alenka Paternoster, ki je osvojila bronasto medaljo v katah pri veterankah in Branko Glavač, ki je osvojil srebrno medaljo v para-karateju.

Na velenjskem mednarodnem turnirju pa so barve trboveljskega kluba zastopali: Cristina Korpar Žveglič, Eva Kolander, Žana Dolec Čučnik, Lara Salkič, Aljaž Hvala, Tilen Grivec, Jure Krajnc in Ervin Salkič. Vodil jih je trener Edin Salkič, ki se je obenem še več kot uspešno pomeril med veterani. V vlogi sodnikov so bili na tekmovanju Sabina Fazlič, Živojin Babič in Alenka Paternoster, ki je bila na koncu izbrana za najboljšo sodnico tekmovanja.

Mladi tekmovalci so si priborili šest medalj v športnih borbah. Tretja sta bila Eva Kolander pri mlajših kadetinjah do 50 kilogramov in Aljaž Hvala med dečki nad 45 kilogramov. Ervin Salkič je pri mladincih do 61 kilogramov osvojil srebrno medaljo. Za zlato medaljo so poskrbeli Cristina Korpar Žveglič pri deklicah nad 40 kilogramov, Tilen Grivec pri dečkih nad 45 kilogramov in trener Edin Salkič, ki je nastopil v kategoriji športnih borb veteranov v absolutni kategoriji.