Tudi letos je v Mariboru potekalo letno državno prvenstvo za mlajše dečke in deklice.  Plavalni klub Branik iz Maribora se je soočil z zahtevno organizacijo, saj je prvenstvo za 280 plavalcev iz 23 slovenskih klubov potekalo pod posebnimi pogoji, katere je nadzoroval NIJZ. Prvenstvo je tako potekalo pod pogoji PCT in bilo – kljub rigoroznim ukrepom – uspešno izpeljano.

Iz trboveljskega plavalnega kluba  se je tekmovanja udeležilo 7 plavalk in sicer: Ariana Agrež, Oberžan Mojca in Špela, Mia Milinković, Noemi Borišek, Inja Zupančič ter Iva Knez. Tekmovanje je trajalo 2 dni in plavalci so nastopili v 4 delih predpisanih disciplin. mlade Trboveljčanke so ponovno dosegle odmeven uspeh, kar trboveljski PK Rudar postavlja ob bok večjim klubom z neprimerno boljšimi pogoji za treninge.

Ariana Agrež je bila med najuspešnejšimi na mariborskem prvenstvu. V šestih nastopih je priplavala kar šest odličij in za 100% povečala bero kolajn glede na lansko leto. Postala je državna prvakinja na 200 metrov prosto ter 400 metrov prosto, ter vicešampionka na 50 metro prosto, 100 metrov prosto, 100 metrov  delfin ter 200 metrov mešano.

Do dveh odličij v »svoji« disciplini je prišla tudi Mojca Oberžan, ki je na 100 metrov delfin Ariani delala družbo na tretji stopnički ter na 50 metrov delfin, kjer je ravno tako osvojila bronasto kolajno.

Tretja nosilka priznanja v mlajšem letniku pa je bila Špela Oberžan, ki je kljub mlajšemu letniku v kategoriji, presenetila konkurenco starejših in se uvrstila na odlično četrto mesto absolutno in z velikim naskokom na prvo v svoji kategoriji. Odlično so nastopila tudi ostala dekleta, ki so popravljala osebne rekorde, kar je bil tudi glavni cilj plavalk  po napornem  treniranju v počitniškem času.  Mia, Noemi, Inja in Iva so svoje nastope opravile brezhibno in končale v vrhu svojega letnika ter dokazale, da je plavanje – kljub menjavi generacije, še vedno doma v Trbovljah.  Ker so nastopile v konkurenci  starejših, jih lahko skupaj s Špelo že v naslednji sezoni pričakujemo na stopničkah.

Za mlajše plavalce sledijo zaslužene počitnice, starejši pa si pravega počitka še ne morejo privoščiti, saj jih že v petek čaka državno prvenstvo za dečke v Ljubljani, kjer se bo s svojo konkurenco ponovno soočil Taj Zupančič.

 

Čestitke dekletom za njihove dosežke, Taju pa  veliko  sreče v Ljubljani! 

 

Vir fotografij: Plavalni klub Rudar Trbovlje