Med 31. majem in 2. junijem je v Banja Luki potekalo 24. Balkansko otroško prvenstvo, kjer je nastopilo 1039 tekmovalk in tekmovalcev iz 10 držav. Prvenstva se je udeležila tudi številčna ekipa Karate Zveze Slovenije, saj lahko na balkanskih prvenstvih državo v posamezni kategoriji zastopajo štirje predstavniki.

 

Iz Karate kluba Trbovlje so Slovenijo na prvenstvu predstavljali Cristina Korpar Žveglič, Eva Kolander in Tilen Grivec. Vodja poti s strani Karate Zveze Slovenije je bil naš glavni trener in sekretar Komisije za reprezentance Miha Kovačič.

Prvi dan prvenstva je v kategoriji dvanajstletnic nad 50 kilogramov nastopila Cristina Korpar Žveglič in izgubila prvo borbo proti predstavnici Bosne in Hercegovine z minimalnih 1:0. Drugi dan je za trboveljsko veselje poskrbel Tilen Grivec, ki je nastopil v kategoriji dvanajstletnikov nad 52 kilogramov. Tilen je do finala zabeležil štiri zmage proti predstavnikom Makedonije, Srbije, Hrvaške in Turčije. Da so bile te zmage res prepričljive nam pove točkovna razlika, ki je znašala 15:0. V finalu je moral priznati premoč domačemu predstavniku z rezultatom 8:4. Tilen je tako osvojil odlično drugo mesto. Za drugo trboveljsko medaljo je poskrbela Eva Kolander v kategoriji trinajstletnic do 54 kilogramov, ki je svoje nastope pričela z zmago v prvem krogu proti Makedonki. V drugem krogu je sledil poraz proti Srbkinji, ki pa je z uvrstitvijo v finale Evi omogočila repasažne borbe. Tam je zabeležila dve zmagi, in sicer proti reprezentantkama Bosne in Hercegovine ter Srbije ter tako ob koncu zasedla odlično tretje mesto.

Slovenska reprezentanca se je iz 24. Balkanskega otroškega prvenstva vrnila z dvanajstimi osvojenimi medaljami, od tega so bile štiri srebrne in osem bronastih. Trboveljčani pa ponovno pišejo zgodovino kluba, saj sta Tilnovo srebro in Evin bron prvi dve trboveljski medalji na otroških balkanskih prvenstvih. Do sedaj so v samostojni Sloveniji osvojili pet balkanskih medalj v kategorijah mladincev in mlajših članov.