Trboveljčani so osvojili 17 medalj na 3. pokalni tekmi KZS v Novi Gorici

V soboto, 20. oktobra, je Karate Zveza Slovenije v sodelovanju s tehničnim organizatorjem ŠD Nova Gorica organizirala letošnjo 3. Pokalno tekmo KZS. V skupnem seštevku treh Pokalnih tekem Karate zveze Slovenije v letu 2018 so Trboveljčani osvojili 3. mesto med devetinštiridesetimi uvrščenimi klubi.

Za Karate klub Trbovlje so nastopili: Zoja Jug, Emma Kastelic, Zoja Mlinarič, Simona Češarek, Eva Kolander, Lara Salkič, Laura Božjak, Alex in Denis Šehič, Matevž Golob, Nik Mrgole, Enej Drnovšek, Daniel Haralovič, Klemen Bizjak, Lan Vozel, Jure Ostanek, Aljaž Hvala, Tilen Grivec, Kenan in Alen Isakovič, Marko in Uroš Markuljevič, Ervin Salkič in Domen Zidar. Vodili so jih trenerji Miha Kovačič, Edin Salkič in Rok Lopan. Vlogo sodnice je opravljala Alenka Paternoster.

V katah posamezno sta bronasti medalji osvojili Simona Češarek pri mlajših kadetinjah in Laura Božjak pri mladinkah, v katah ekipno pa so osvojili štiri medalje. Zelo uspešne so bile tudi malčiceEmma Kastelic, Zoja Mlinarič in Zoja Jug, ki so osvojile zlato medaljo. Drugo mesto so zasedli kadeti (Denis Šehič, Marko Markuljevič in Uroš Markuljevič). Bronasta medalja je tokrat pripadla malčkom (Alex Šehič, Matevž Golob, Nik Mrgole) in dečkom (Daniel Haralovič, Lan Vozel, Klemen Bizjak).

Trboveljski karateisti so se izkazali tudi v športnih borbah, saj so skupno osvojili kar enajst medalj. Zlati medalji sta si izborila Denis Šehič pri mlajših kadetih in Domen Zidar pri mladincih. Kar sedem Trboveljčanov je osvojilo srebrno medaljo, in sicer Tilen Grivec pri dečkih, Kenan Isakovič pri kadetih do 52 kilogramov, Marko Markuljevič pri kadetih do 57 kilogramov, Uroš Markuljevič pri kadetih do 63 kilogramov, Laura Božjak pri mladinkah ter mladinca Ervin Salkič in Alen Isakovič. Tretja sta bila dečka Enej Drnovšek in Aljaž Hvala.

V Karate klubu Trbovlje so z oktobrom začeli z rekreativno vadbo Karateja za odrasle. Vabljeni na Treninge, ki potekajo od 19.00 do 20.30 ure na OŠ Ivan Cankar Trbovlje.